Kepçenin ucunda iş umudu

Güncelleme Tarihi:

Kepçenin ucunda iş umudu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2006 00:00

Meksa Vakfı’nın düzenlediği aşçılık kursu işsiz gençlere umut oldu. 20 kursiyer, beş yıldızlı otel aşçılarının da aralarında bulunduğu uzman eğitmenlerden uluslararası makarna çeşitlerinden Hollanda soslarına kadar çeşitli lezzetleri hazırlamayı ve sunmayı öğreniyorlar.

TÜRKİYE İş Kurumu’nun (İŞKUR) Özelleştirme Destek Projesi kapsamında Mesleki Eğitim Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) tarafından düzenlenen "Aşçılık Kursu", işsiz gençlere umut oldu. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) tesislerinde düzenlenen ve altı ay sürecek kursa katılanlar, uluslararası makarna, pilav ve salata çeşitlerinden Hollanda soslarına, sahanda yumurtadan garnitür hazırlamaya kadar pek çok lezzeti hazırlamayı ve sunmayı öğreniyorlar.

YÜKSEKOKULMEZUNUDAVAR Aralarında yüksek okul mezunları ve ev hanımlarının da olduğu 20 kursiyer, hijyen kuralları, ilk yardım, iş kazaları, çevre bilinci gibi konularda da eğitim alıyorlar.MESA Vakfı Ankara Proje Başkanı Yusuf Akbuğa, kurs için 65 kişinin başvurduğunu, aralarından kriterlere uyan ve mülakatta başarı gösteren 20 kursiyerin 2 Ekimde ders başı yaptığını söyledi.

DÜNYABANKASI DESTEKLİ Dünya Bankası tarafından desteklenen toplam 78 bin YTL bütçeli projeye katılan kursiyerlere zaruri gider ödeneği olarak günlük 15 YTL ödendiğini kaydeden Akbuğa, eğitimlerini tamamlayanlara sertifika verileceğini belirtti. Akbuğa, projenin yüzde 50 istihdam garantili olduğunu ve en başarılı olanların işe yerleştirileceğini ifade etti.

5 YILDIZLI OTELLERDE Akbuğa, derslerin vakıf eğitmenleri ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’ne bağlı ve 5 yıldızlı otellerde çalışan profesyonel aşçılar tarafından verildiğini söyledi.Haftalık ders programının 1.5 gününün teorik, 3.5 gününün ise pratik olarak gerçekleştirildiğini belirten Akbuğa, kursiyerlerin üçüncü aydan itibaren işletmelerde staj yapacaklarını da bildirdi. Akbuğa, uygulamalı dersler arasında uluslararası pilav, makarna ve salata çeşitleri, beşamel sos hazırlama, sahanda yumurta, soğuk çorbalar, garnitür hazırlama, pan kek ve krep yapımı gibi pek çok konunun bulunduğunu anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!