Kenzo'dan muhteşem veda

Güncelleme Tarihi:

Kenzodan muhteşem veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Astrolojiye merak sarıp podyumları bırakan Paco Rabanne'ın ardından podyumlardan bir büyük yıldız daha kaydı. Meslek yaşamını Fransa'da sürdüren ünlü Japon modacı Kenzo Takada, Paris'in gözde gece kulüplerinden Zenth'te verdiği muhteşem bir veda partisiyle 30 yıllık kariyerine son verdi.

Kenzo adı, Uzakdoğu zarafet ve gizeminin podyumdaki karşılığıydı. Kenzo, kumaşlar, renkler ve kusursuz vücutlar arasında hızla geçen meslek yaşamını muhteşem bir partiyle noktaladı. Kenzo'nun veda gecesinde sahneye çıkan Afrikalı dansçılar, bir fil ve müzisyenler art arda birbirinden ilginç şovlar sundular. Aralarında birbirinden ünlü simaların da bulunduğu yüzlerce davetlinin katıldığı gecede, içki su gibi aktı.

60 yaşındaki Kenzo, Tokyo'da moda okulunu bitirdikten sonra, beş parasız geldiği Paris'te, 1965 yılında mesleğe ilk adımını attı. Birbirinden ilginç kreasyonlarıyla dünyanın moda merkezi Paris'te dikkatleri üzerinde toplayan Kenzo, tüm tasarımlarını kendisi yapıyor ve onları ünlü modaevlerine pazarlıyordu. Kenzo, başarının doruğuna, 1970 yılında ‘‘Jungle Jap’’ adlı ilk butiğini açınca ulaştı. Kenzo bu adımın ardından Paris'in önde gelen modacılarından biri oldu. Kendini emekliye ayıran Kenzo, bundan böyle bol bol seyehat edecek. Kenzo Takada emekli olmaktan endişe duymadığını vurguladı ve ‘‘Artık gönlümce gezip tozacağım’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!