Kenya'daki AVM saldırısından geriye kalanlar

Güncelleme Tarihi:

Kenyadaki AVM saldırısından geriye kalanlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 08:51

Sahipsiz cüzdanlar, alışveriş arabaları, yerlere dağılmış şişeler, eşyalar, zemini kaplayan bir su birikintisi, cam kırıkları ve kan lekeleri...

Haberin Devamı

Sahipsiz cüzdanlar, alışveriş arabaları, yerlere dağılmış şişeler, eşyalar, zemini kaplayan bir su birikintisi, cam kırıkları ve kan lekeleri... Bunlar Kenya'nın başkenti Nairobi'de dört gün süren ve 67 kişinin ölümüyle sonuçlanan alışveriş merkezi saldırısından geriye kalanlar...

Westgate Alışveriş Merkezi'nde saldırıdan sonra çekilen ilk kareler, canını kurtarmaya çalışan masum insanların nasıl da kaçıştığını hatırlatıyor.

El Şebab militanlarının düzenlediği saldırıda Kızılhaç'a göre hala 39 kişi kayıp. Ancak Kenya hükümeti tarafından yapılan açıklamalarda kayıp kişilerden bahsedilmemişti.

Fakat hükümet, alışveriş merkezinin çöken kısmında enkaz kaldırma işlemleri kaldırıldıktan sonra ölü sayısının artabileceğini söylemişti.

Kızılhaç kayıp kişilerin sayısını geçtiğimiz hafta 59 olarak vermişti. Çıkarılan cesetlerin aileler tarafından teşhis edilmesiyle bu sayısı 39'a düşürdü.

Haberin Devamı

Alışveriş merkezi saldırısıyla ilgili soruşturmayı yürüten Kenya adli tıp uzmanlarına İngiltere, Kanada, ABD ve Almanya'dan da uzmanlar yardım ediyor. Adli tıp sonuçlarının önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor.

Saldırıda 61 sivil ve 6 askerin yanı sıra 5 saldırganın da öldürüldüğü düşünülüyor. En az bir saldırganın da enkaz altında olduğu tahmin edilebiliyor.

Saldırıyı üstlenen El Şebab örgütü, bunu Kenya'nın Somali'deki askeri varlığına bir son vermesi için düzenlediklerini açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME!