Kendimizi çıkmaz sokağa itmeyelim

Güncelleme Tarihi:

Kendimizi çıkmaz sokağa itmeyelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP’li 9 milletvekilliyle Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’un dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlenmesi ile ilgili, “Terör ve şiddete mesafe koymak gerekir. Yakın siyasi tarihimizde denediğimiz örnekler var. Kendimizi çıkmaz sokağa itmememiz lazım” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, dün Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri törenin ardından düzenlenen resepsiyonda gazete ve televizyonların temsicilerine özetle şunları söyledi:

SORUNLAR KRONİK HALE GELİR

“Terör, kan, şiddet, şiddeti teşvik edici konuşmalar tasvip edilemez. Demokrasilerde bunların hiçbirinin yeri yoktur. En aykırı düşünceler konuşulabilir, tartışılabilir. Ama terör asla tasvip edilemez. Bu bakımdan TBMM’ye seçimle gelmiş olan bütün siyasetçilerin bunun farkında olmaları gerekir. Meclis açış konuşmamda, tesadüfen ayaküstü bir şeyler söylemedim orada. Terör, şiddet... Bunlarla muhakkak mesafe koymak gerekir. Diğer yandan geçmişte denediğimiz kendi siyasi tarihimizden, yakın siyasi tarihimizde de olup bitenlerden (DEP ve 1994 sürecini kastederek) örnekler var. Dolayısıyla kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. Geçmiş şeyler tekrarlanırsa onların da bizi bir yere götürmediğini gördük. Bu açıdan bu konuları herkesin çok büyük bir sorumluluk duygusu içinde götürmesi gerektiğine inanıyorum. Yoksa zaten önümüzde bir sürü sıkıntılar, problemler var. Bunlar da kronik hale gelir. Akan kan kimin kanı olursa olsun üzülürüz. Kimsenin elinde silah olmaması gerekiyor. Bu konuda birçok teşebbüs oldu ama hepsi sabote edildi.  Terör örgütü çok kayıp verdi, zayıf olduğu için propaganda yapıyor. Örgüt komşularımızda ortaya çıkan konjonktürü fırsat olarak görmekte. Kayıplarını kapatmak için psikolojik hamleler yaptığını görüyoruz. Örgüt en zayıf olduğu anı yaşıyor.”

Haberin Devamı

Dokunulmazlık dosyası komisyonda

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve 9 BDP’li milletvekili ile ilgili dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanı Cemil Çiçek imzasıyla TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevk edildi. Dosya, “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan TCK ve TMK  uyarınca soruşturma açılmasına izin verilmesi talebini içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!