‘Kendi kredi kartını kendin tasarla’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

‘Kendi kredi kartını kendin tasarla’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2004 01:18

Visa, Türkiye’de de değişik şekillerde tasarlanmış, kişiselleştirilmiş kartlar sunacak. İsteyen kullandığı kredi kartına kendi veya sevdiği birinin resmini bastıracak.

Haberin Devamı

Kredi kartları tarak, ayna, kedi, köpek, portakal dilimi şeklinde olacak.

DÜNYANIN önde gelen ödeme sistemlerinden Visa International, özellikle 12-17 yaş grubunda ve üniversite öğrencileri arasında kart kullanımı artırabilmek için, Türkiye’de de özel tasarımlı kartlar sunmaya hazırlanıyor. ATM’lerde kullanılamayan sadece POS makinelerinde geçerli olar bu kartlar ile Visa, nakit çekim alışkanlığının da azaltılmasını hedefliyor.

Gençlere yönelik strateji ve kart programlarının anlatıldığı toplantıda, gençlere yönelik özel ürünlerin ilk kez Visa tarafından hazırlandığını belirten Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, bu alanda lider olduklarını kaydetti. Yaptıkları araştırmalara göre gençlerin marka beklentilerinin ‘öncelikle samimi, esnek ve eğlenceli olması, hayatı kolaylaştırması’ yönünde olduğunu, dolaylı mesaj istemediklerini ve profesyonel etiğe önem verdiklerini söyleyen Ülman, bu beklentiler paralelinde bir dizi ürün yarattıklarını belirtti.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART

Bu ürünlerinden örnekler sunan Visa AB Başkan Yardımcısı ve Üye İlişkileri Bölüm Başkanı Steve Perry ise, bankalarla çalışmayan gruplara ulaşmak istediklerini anlattı. Halen İspanya’da uygulanan Visa Mini Card’ın bu yıl Türkiye’de de uygulanmasını istediklerini söyleyen Perry, eşlerin tercih ettiği portakal dilimi şeklindeki kartlardan, çikolata görünümlü kartlara, dokunduğunda blue jean hissi veren kartlardan, tarak işlevi gören kartlara kadar pek çok ürünleri bulunduğunu belirtti. Bu arada banka kartlarında kişiselleştirmeye gittiklerini de dile getiren Perry, bu kapsamda standart bir karta tüketicinin kendi tasarımı, sevdiği kişi veya herhangi bir hayvanın fotoğrafının yerleştirebileceğini kaydetti.

Ön ödemeli kartların nakit çekimlerin ve hediye çeklerinin yerini alabileceğini dile getiren Perry, bakiye aşmanın mümkün olmadığı banka kartlarıyla gençlerde bütçe kontrolü konseptini geliştirilebileceğini de vurguladı.

10 bin Euro ödüllü kart tasarım yarışması

DEĞİŞİK
tasarımlı kartlar için Türkiye’de çalıştıklarını, bankalarla görüşmelerinin devam ettiğini, bankalara sundukları pek çok kart tasarımı bulunduğunu belirten Steve Perry, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endrüstriyel Ürün Tasarı bölümü işbirliği ile ‘Kart Tasarımı Yarışması’ düzenlediklerini de açıkladı. Steve Perry, 15 Haziran-15 Eylül arasında gerçekleştirilecek yarışmada birinci olan öğrenciye 10 bin Euro para ödülünün verileceğini belirtti. Perry ayrıca bu öğrencinin Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere birincileriyle birlikte kasım ayında Malta’da biraraya gelecek yaklaşık 400 bankacıya tasarımlarını sunma imkanı bulacağını, burada birinci olana da 15 bin Euro para ödülü verileceğini belirtti.

Coşkun kartını ATM’ye kaptırdı

SANAYİ
ve Ticaret Bakanı Ali Cokun dün Mecyli’de kötü bir sürpriz yaşadı. Ali Coşkun, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulunan Ziraat Bankası ATM’sine kartını kaptırdı.

Bankadaki hesabından para çekmek için Ziraat Bankası ATM’sinin başına giden Ali Coşkun, şifresini üç kez hatalı girince, kart ATM makinası tarafından bloke edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!