Kemal Kılıçdaroğlu: Sopayla mı görev yapacak

Güncelleme Tarihi:

Kemal Kılıçdaroğlu: Sopayla mı görev yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 23:43

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e saldıran  gruba öncülük eden Abdurrahim Boynukalın’ın Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı yapılmasını eleştirdi ve “Nasıl görev verilecek? Elinde sopayla, ‘cam çerçeve indir, sen erdemli bir adamsın’ diyecek. Erdemden ve ahlâktan yeteri kadar nasibini alamamış bir kişiyi getireceksin bakan yardımcısı yapacaksın. Bu doğru değil” dedi. Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

NE KADAR KALIN BİLMİYORUZ

“Bir güruhu topladı, Hürriyet gazetesini bastılar, camını çerçevesini indirdiler. Başında bir AKP milletvekili vardı; Boynukalın. Ne kadar kalın bilmiyoruz. Bu arkadaşımız geçen günlerde bakan yardımcısı olarak atandı. ‘Medya özgürlüğü kırmızı çizgimizdir’ diyeceksiniz, sonra da medyaya saldırıda bulunan, gazetecileri tehdit eden kişiyi Gençlik ve Spor Bakanlığına bakan yardımcısı olarak atayacaksınız. Hangi erdem, hangi ahlâktan söz ediyorsunuz? Gençlik Bakanlığı’nda nasıl görev verilecek? Elinde sopayla, ‘cam çerçeve indir, sen erdemli bir adamsın’ diyecek. Erdemden ve ahlâktan yeteri kadar nasibini alamamış bir kişiyi getireceksin bakan yardımcısı yapacaksın. Kimse kusura bakmasın, doğru değil.

Haberin Devamı


BAKKAL DAHA İYİ YÖNETİR

Haberin Devamı

Musul’a asker gönderdik. 19 Aralık; Davutoğlu, ‘Askeri varlığımız sürecek’ diyor. Cumartesi akşam üzeri Dışişleri Bakanlığı ‘Geri çekileceğiz’ diye açıklama yapıyor. Bunlar devlet mi yönetiyor, emin olun bakkal daha iyi yönetir. Türkiye’yi Ortadoğu’da şamar oğlanına çevirdin. Kabile reisi bile tehdit etmeye başladı. İsrail’le gizli kapaklı görüşüyorlardı, önce inkâr ettiler, sonra dediler ki ‘Evet görüşüyoruz.’ Gazze ablukası kalkmadan bir anlaşma imzalarsanız, 9 vatandaşımızın kanı onu imzalayanların  ellerine bulaşmış demektir. Suudi Arabistan’ın kuyruğuna takıldı koskoca Türkiye.”  

ERDEM'İ YEDİRMEYİZ

KILIÇRDAROĞLU, CHP Milletvekili Eren Erdem’e yönelik tepkilere şu yanıtı verdi: “Türkiye üzerinden kimyasal silahların Suriye’ye gönderildiğini dile getirdi’ diye düşman ilan edildi. Hiçbir milletvekilimizi kimseye yedirmeyiz. Milletvekillerimiz namuslu insanlardır, ağızlarından çıkanı bilirler, belge olmadan konuşmazlar.”

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu: Sopayla mı görev yapacak

Eyüp Serbest

EYÜP'E TEŞEKKÜR

Kılıçdaroğlu, Dilek Doğan’ın öldürüldüğü ana ilişkin görüntülerle ilgili şöyle dedi: “Görüntüleri ortaya çıkaran gazeteci arkadaşımız var; Eyüp Serbest. (Görüntüler, ailenin avukatlarınca basın toplantısıyla açıklanmıştı) Yarın başına ne gelecek bilmiyorum. Onun hakkında da belki devletin sırrını açığa çıkardı diye soruşturma açılacak. Bizi bilgilendirdiğiniz, doğru bilgi aktardığınız sürece başımızın tacısınız. Bir çocuğumuzun nasıl öldürüldüğüne tanık olduk. Annenin tek savunması elindeki terlik. Çatışma yok, varsa annenin attığı terlik. Anneye  soruşturma açıldı.” 

BAKMADAN GEÇME!