Kefenin de cebi varmış

Güncelleme Tarihi:

Kefenin de cebi varmış
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2001 00:00


Haberin Devamı

Amerikan finans çevrelerinin dergisi FORBES, 'dünyanın en çok kazanan ölüleri'nin listesini yayınladı.

Listenin başında ünlü pop şarkıcısı Elvis Presley yer alıyor. Listede sarışın bomba Marylin Monroe, kadife sesli şarkıcı Frank Sinatra ve 'Asi Gençlik' filminin unutulmaz yıldızı James Dean de bulunuyor.

Ünlülerin bıraktıkları eserlerinin yayın ve kullanım hakları karşılığında kazandıkları paralardan genellikle geride kalan mirasçıları yararlanıyor. Ancak bazen bu gelirin bir bölümü hayır kurumu gibi kuruluşlara da verilebiliyor.

Dergideki verilere göre, 'mezardaki en zengin kişi' olan Elvis Presley geçen yıl toplam 35 milyon dolar gelir elde etti.

'Peanuts' adlı çizgi kahramanı yaratan Charles Schulz da en çok kazanan ölülerden. Geçen yıl Şubat ayında kalın bağırsak kanserinden ölen Schulz, aynı yıl içinde 20 milyon dolar gelir elde etti. Listede, Schulz ile aynı miktarda para kazanan şarkıcı John Lennon da yer alıyor.

FORBES'ın incelemesine göre, geçen yıl para kazanan ölülerden film yapımcısı Theodore Geisel 17 milyon dolar, şarkıcılar Jimi Hendrix ve Bob Marley 10'ar milyon dolar, dizayner ve ressam Andy Warhol 8 milyon dolar, yazar J.R. Tolkien 7 milyon dolar, şarkıcı Frank Sinatra 6 milyon dolar, şarkıcı Jerry Garcia 5 milyon dolar, ressam Keith Haring 4 milyon dolar, Marylin Monroe 4 milyon dolar ve James Dean 3 milyon dolar kazandı. (a.a)

EN ÇOK KAZANAN ÖLÜLER

Elvis Presley35 milyon dolar
Charles Schulz20
John Lennon20
Theodore Geisel 17
Jimi Hendrix 10
Bob Marley10
Andy Varhol8
J.R. Tolkien7
Frank Sinatra6
Jerry Garcia5
Keith Haring4
Marylin Monroe4
James Dean3
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!