Güncelleme Tarihi:
Yiyemediğimi başkalarına yedirmeyeyeceğime...
‘‘Yiyemediğimi başkalarına yedirmeyeceğime, halkın sağlığını önde tutacağıma, bozuk gıda satmayacağıma, gramajlara uyacağıma, mesleğime saygı duyacağıma namusum ve şerefim üzerine and içerim.’’
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası'nın düzenlediği kebapçılık sınavına katılan ustalara, sınavdan önce, ‘‘Yiyemediğimi başkalarına yedirmeyeceğime...’’ diye başlayan ‘Kebapçı yemini’ yaptırıldı.
DOKTORLAR, mühendisler, hukukçular, polisler, askerler, eczacılar ve yeminli mali müşavirlerden sonra artık kebapçılar da bir meslek yeminine kavuşmuş oldu. Kayseri'deki Dinçerler Et Lokantası'nda gerçekleştirilen kebapçılık sınavının finaline, Lokantacılar ve Pastacılar Odası'nca daha önce yapılan yazılı sınavda başarılı olan 50 kebapçı katıldı.
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer'in, okuduğu ‘Kebapçı Yemini’ni hep bir ağızdan tekrarlayan yarışmacılar, daha sonra jüri önünde bütün hünerlerini sergilediler. Kuru soğanın doğranması, kebap yapılacak etin doğranıp hazırlaması ve meşe kömürünün korunda pişirilmesi konularında uygulamalı sınavdan geçen 46 kebapçıdan 39'u başarılı oldu.
Sınava girenler arasında bulunan mahalli sanatçı Recep Alemdar ise et ve soğanı, ‘Gesi Bağları’ türküsünü söyleyerek doğradı. Sınavda ilk 3 dereceyi elde eden kebapçılar, ayrıca teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.