Kebapçı andı içtiler

Güncelleme Tarihi:

Kebapçı andı içtiler
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 26, 2001 00:00

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından düzenlenen beceri sınavını baÅŸarıyla geçen kebapçılar, ''Kebapçı Andı'' içerek, ustalık belgesi aldılar. Ustalık belgesi almaya hak kazanan kebapçılar, "Kendimin yemediÄŸini baÅŸkasına yedirmeyeceÄŸime, gramajlara uyacağıma, namusum ve ÅŸerefim üzerine ant içerim'' diyerek yemin ettiler. Dinçerler Kebap Salonu'nda yapılan beceri sınavına, genel kültür ve ekonomi konusunda yapılan yazılı sınavı geçen 22 kalfa katıldı.Beceri sınavında baÅŸarılı olarak ustalık belgesi almaya hak kazanan kebapçılar, ''Halk saÄŸlığını önde tutacağıma, kendimin yemediÄŸini baÅŸkasına yedirmeyeceÄŸime, bozuk gıda satmayacağıma, gramajlara uyacağıma, mesleÄŸime saygı duyacağıma, namusum ve ÅŸerefim üzerine ant içerim'' diyerek yemin ettiler.  Sınavda, kepabçı ustası adaylar, gözleri baÄŸlı soÄŸan doÄŸradı, dönerlik et açma, etin terbiyesi, ÅŸiÅŸe et yayma ve ezme yapma ile etinpiÅŸirilmesi konusunda testten geçirildi.Kebapçılık yeminini yazan Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar OdasıBaÅŸkanı Mehmet Dinçer de, doktorların, polislerin ve askerlerin de yemin ederek görevlerine baÅŸladığını, amaçlarının her zaman denetleme imkanı bulamadıkları meslektaÅŸlarını vicdanlarıyla baÅŸ baÅŸa bırakmak olduÄŸunu söyledi.Dinçer, yeni açılan lokantalarda da ilk iÅŸinin lokanta sahibi ile ustalara bu yemini ettirmek olduÄŸunu belirtti.  Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!