Kazada ölüme neden olan Yarbay tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kazada ölüme neden olan Yarbay tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2010 20:29

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Askerlik Şubesi Başkanı 41 yaşındaki Yarbay Fatih Arslan, ölümlü kazaya neden olduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

Yarbay Arslan’ın nöbetçi mahkemeye çıkarıldığı sırada Adliye önünde bekleyen ölen kişinin yakınları ile polis arasında arbede çıktı.Geçen 5 Aralık'ta, Yarbay Fatih Arslan yönetimindeki 63 ER 155 plakalı otomobil, Siverek'in Üstüntaş Köyü yakınlarında, arızalandığı için yol kenarında park halinde bulunan 33 NC 09 plakalı otomobile çarptı. Arızalanan otomobilini tamir etmeye çalışan 30 yaşındaki Mithat Kantar ağır yaralanırken, bu sırada yoldan hızla gelen Sedat Kırmızıgül yönetimindeki 27 FB 675 plakalı kamyonet de Yarbay Arslan’ın aracına vurarak zincirleme kazaya yol açtı. Ağır yaralan Kantar ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve

Araştırma Hastanesi’ne götürülürken, gözaltına alınan Yarbay Arslan ise ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Mithat kantar, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahalelere rağmen, kazadan 14 gün sonra yaşamını yitirdi. Dün morgdan cenazesi alınan evli ve 6 çocuk babası Mithat Kantar'ın cenazesi, kılınan cenaze namazı sonrası ilçe mezarlığında toprağa verildi. Kantar’ın ölümü ailesini yasa boğarken, yakınları kaza sonrası serbest bırakılan Yarbay Arslan'ın tutuklanması için savcılığa şikayette bulundu.

ADLİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK

Haberin Devamı

Kaza sonrası serbest bırakılan, ancak Kantar’ın ölümü üzerine yeniden Adliye'ye çağrılan Yarbay Fatih Arslan, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. Saat 15.00 sıralarında polis nezaretinde Adliye'ye gelen Yarbay Arslan, savcı tarafından sorgulanırken; ölen Kantar’ın yakınları ise dışarıda beklemeye başladı. Uzun süre bekleyen Kantar’ın bazı yakınları saat 17.00 sıralarında, Yarbay Arslan’ın tutuklanmayacağı düşüncesiyle Adliye içerisine girmek istedi. Buna izin verilmemesi üzerine yaklaşık 70 kişi ile polisler arasında arbede çıktı. Takviye polislerin Adliye'ye gelmesinin ardından kalabalık uzaklaştırıldı. Güvenlik güçleri ile kalabalıkta bulunan kişiler arasında yaşanan tartışma bir süre daha devam ederken, Adliye girişleri de polislerce kapatıldı.

YARBAY TUTUKLANDI

Haberin Devamı

Kalabalığın gergin bekleyişi devam ederken, Yarbay Arslan ise savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Burada kısa süren yargılama sonunda Yarbay Fatih Arslan'ın ‘ölüme sebebiyet vermek’ suçundan tutuklanması kararlaştırıldı. Tutuklanan Yarbay, daha sonra alınan güvenlik önlemleri eşliğinde polis nezaretinde adliyeden çıkarılıp askeri bir araç ile Diyarbakır Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Bu sırada bahçede bekleyen bazı kişiler Yarbay’ın içinde olduğu askeri araca saldırmak istedi. Ancak, bu kişiler polislerce engellendi. Yaşananların ardından Yarbay’ın tutuklandığının öğrenilmesi ile gergin şekilde bekleyen Kantar'ın yakınları da Adliye önünden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!