Kaza yerine karanfil bıraktılar

Güncelleme Tarihi:

Kaza yerine karanfil bıraktılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 20:05

ÜSKÜDAR’da iki ayrı kazada hayatını kaybeden Sinem Yalçın ile Özgür Korkmaz’ın yakınları, protesto yürüyüşü yaptı. Grup, Özgür Korkmaz’ın öldüğü kazanın meydana geldiği yere de karanfiller ile kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını bıraktı.

Haberin Devamı

Altunizade Nuhkuyusu Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişi, üzerinde "Zengin çocuklarının suç işleme özgürlüğü mü var?" , "Nüfuzlu ailelerin yargıyı etkilemesine izin vermeyin", "Özgür’ü Sinem’i unutmayacağız, yaşatacağız" yazılı pankartları açtı.

Topluluk Özgür Korkmaz’ın hayatını kaybettiği kazanın meydana geldiği Mahir İz Caddesi’ne doğru sessizce yürümeye başladı. Topluluğun en ön safında Sinem Yalçın’ın babası Sinan Yalçın annesi Neşe Yalçın ile Özgür Korkmaz’ın ağabeyi Özkan Korkmaz’ın da bulunduğu, ellerinde yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını taşıdıkları dikkat çekti.

Geçen 29 Temmuz’da Arif Kalkavan’ın kullandığı cipin, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu Özgür Korkmaz’a çarparak ölümüne neden olduğunu söyleyen Sinan Yalçın, "Kalkavan Ailesi’nin prenslerinden Arif Kalkavan, cipiyle hayatının baharındaki Özgür Korkmaz’a çarptı, yaralıyı can çekişirken bırakıp kaçtı" dedi. Yine aynı aileden Faruk Kalkavan’ın 14 Ocak 2008’de emniyet şeridinde bekleyen kızı Sinem Yalçın’ı ezerek ölümüne neden olduğunu belirten Sinan Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

"Kızımı can çekişirken ölüme terk edip kaçtı. Hakim, tam kusurlu Kalkavan’ı serbest bıraktı. MOBESE ve EDS kayıtlarını sildiler. Delilleri kararttılar. İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü yurtdışına çıkış yasağı olan bu kişinin nasıl kaçtığını belki açıklayabilirler. 26 Nisan 2010’da Kaşif Kalkavan, lüks Amerikan cipiyle bir polis memurunu ezip kaçtı. Bahsettiğim bu 3 cinayeti işleyenler de Kalkavan Ailesi’nin fertleriydi. Kalkavan Ailesi işlenen cinayetlerden ders almayıp, gençlerini canavarlaştırmaya devam etmekte, lüks Amerikan cipleriyle yolları kan gölüne çevirmektedirler. Üçü de Koç Üniversitesi’nde öğrenci, 3’ü de alkollü. Üç cinayet de Üsküdar’da işlendi. Üsküdar artık Kalkavan cinayetleriyle anılır oldu."

Kardeşi Özgür Korkmaz’ı kaybeden Özcan Korkmaz, olaydan dolayı hayli üzgün olduğunu belirtti. Mahkemenin Arif Kalkavan’a en ağır cezayı vermesi gerektiğini kaydeden Korkmaz, "Eğer mahkeme Kalkavan’a layık olduğu cezayı vermezse biz gereken cezayı veririz. Kardeşimin kanı yerde kalmaz" diye konuştu.

Topluluk daha sonra Mahiz İz Caddesi üzerinde kazanın meydana geldiği yere karafiller ile fotoğraflar bıraktı. Bu sırada baba Sinan Yalçın ile anne Neşe Yalçın’ın gözyaşlarını tutamadı. Caddenin bir kısmı taşıt trafiğine kapanırken, bazı sürücülerin topluluğa klakson çalarak destek verdi. Topluluk, daha sonra olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!