Kayseri'de askeri uçak düştü

Güncelleme Tarihi:

Kayseride askeri uçak düştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2001 00:00



Kayseri'nin Bünyan İlçesi'ne bağlı Sarımsaklı Köyü yakınlarında askeri uçak düştü, 3 personel şehit oldu.

Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan saat 11.00 sıralarında havalanan CASA tipi nakliye uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle Sarımsaklı Köyü yakınlarında düştü.

Uçakta bulunan Üstteğmen Okan Divrik, Teğmen Murat Orbay ve Teknisyen Astsubay Başçavuş Hüseyin Tüfekçi şehit oldu.

KÖYE DÜŞMEMEK İÇİN YÖN DEĞİŞTİRMİŞ

Kayseri Valisi Nihat Canpolat kazadan hemen sonra bölgeye giden ekiplerin arama ve kurtarma çalışmalarına başladıklarını da söyledi.

Olay yerinde incelemede bulunan Vali Canpolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 askeri personelin şehit olduğu uçak kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Hepimizin başı sağolsun. Umarım böyle bir talihsizlik bir daha olmaz'' dedi.

Canpolat, aldıkları ilk bilgilere göre, CASA tipi uçağın Erkilet 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim amaçlı kalkış yaptığını belirterek, ''Görgü tanıkları uçağın Sarımsaklı Köyü çevresinde motor sesinin değiştiğini ve daha sonra yönünü baraja çevirdiğini söylediler. Uçak, yerleşim merkezine düşmemek için baraja yönelmiş'' dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı da yaptığı yazılı açıklamada CH-235 (CASA) tipi uçağın düşüş nedeninin henüz tespit edilemediğini duyurdu.

Kazanın tek görgü tanığı olan Çimsa Fabrikası Üretim Şefi Erol Kirde, uçağın 2 kez alçaktan uçuş yaptıktan sonra, barajın arkasında bulunan su toplama havzası kenarına burgu yaparak diklemesine çakıldığını söyledi.

ECEVİT'TEN KIVRIKOĞLU'NA BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Bülent Ecevit, Kayseri'de askeri bir uçağın düşmesi sonucu iki subay ve bir astsubay'ın şehit olmaları nedeniyle, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin'e birer başsağlığımesajı gönderdi.

Ecevit, mesajında, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir keşif uçağının düşmesi sonucunda şehit olan, Üsteğmen Okan Dirlik, Teğmen Murat Orbay ve astsubay üstçavuş Hüseyin Tüfekçi'nin şehit olmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başsağlığı dileğinde bulundu.

Önceki gün de Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'nde eğitim uçusu sırasında F-4 tipi bir askeri uçak düşmüş ve iki pilot şehit olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!