Kayseri’ye deprem uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’ye deprem uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 15:05

JEOLOJİ Mühendisleri Odası (JMO) Kayseri Temsilcisi Adnan Evsen, Marmara Depremi’nin 10'uncu yıldönümünde Kayseri’ye deprem uyarısı yaptı. Kayseri'nin henüz aletsel kayıt döneminin başladığı tarihten bu tarafa 7 ve üstünde bir depremle sarsılmadığına dikkat çeken Evsen, “Dolayısıyla bugüne kadar binaların deprem karşısındaki davranışının nasıl olacağı henüz test edilmiş de değildir” dedi.

Haberin Devamı

JMO Kayseri Temsilcisi Adnan Evsen, Marmara Depremi’nin 10’uncu yıldönümü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Marmara’da yaşanan trajedinin, Türkiye’nin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmesine yol açtığını anımsattı. Evsen, Kayseri’nin zemininin Marmara Bölgesi’nde olduğu gibi tutturulmamış ve taneli birimlerden meydana geldiğini, yeraltı suyu seviyesinin yüksek ve birçok yerde yapı temeli ile temas halinde olduğunu öne sürdü.

12 Kasım 2008’de Ecemiş fayının hareketlenmesiyle başlayan ve 4.9 Richter büyüklüğünde hissedilen depremin son 68 yılın en büyük depremi olduğunu vurgulayan Adnan Evsen şunları söyledi:
“Kayseri henüz aletsel kayıt döneminin başladığı tarihten bu tarafa 7 ve üstünde bir depremle sarsılmadı. Dolayısıyla bugüne kadar binaların deprem karşısındaki davranışının nasıl olacağı henüz test edilmiş de değildir. Kayseri’nin 3'üncü derece deprem bölgesi olmasına rağmen mevcut zemini nedeniyle, muhtemel depremden çok daha fazla etkileneceği konusunda görüşbirliği olduğu herkesçe biliniyor. Gölcük, Adapazarı ve Kayseri gibi şehirlerde en kısa sürede depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi amacıyla kentsel dönüşüm projeleri başlatılmalı.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!