Kayseri Ticaret Odası'nda, ‘Kadın Masası'

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Ticaret Odasında, ‘Kadın Masası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 11:20

KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) bünyesinde ‘Kadın Masası' oluşturulurken kadın istihdamın artılması için ilk toplantıyı yaptı.

KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, oda olarak ‘bir ilke imza attıklarını' söyledi. Kilci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bir kadın kurulu oluşturulması yönünde karar alınması ardından çalışmalara başladıklarını belirtirken “Kayseri gibi bir girişimciler kentinde, girişimci kadınların daha fazla olması gerektiği muhakkaktır. Ancak, hazırlanan birçok rapora ve istatistiğe bakıldığında kentlerde kadın istihdamının çok az olduğu gerçektir. Ancak, Kayseri'de bu sayının daha da az olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarına oldukça fazla iş düşmektedir. Kayseri denince akla gelen girişimcilik unvanı kadınlarımız için de geçerlidir. Daha çok çalışmalı ve kadınlarımızı daha çok iş dünyası ve istihdamın içine çekmeliyiz. Bildiğiniz gibi son zamanlarda kadın istihdam ve girişimciliğini artırmak üzerine bir çok projeye imza atmaktayız” dedi.
İŞ HAYATINDAKİ KADINLARIN SORUNLARI
Başkan Hasan Ali Kilci, oda olarak kadın için birçok proje hazırladıklarını vurgularken bu projelerden bir bölümünün AB destekli olduğunu, bir bölümünü de kendi olanaklarıyla hazırladıklarını kaydetti. Kilci, “Yaklaşık 3 aydan bu yana kadın girişimciliğini artırmak ve iş yaşamında karşılaştıkları güçlükleri organize olarak çözmek isteyen grup kurmak için kendi gayretlerimizle çalışmaktayız. Çalışmalarımız sonucu ‘Kadın Masası Kurulu’ Meclis Disiplin Kurulu üyemiz Şafak Çivici önderliğinde toplandı ve kurul üyelerini belirledi. İlk çalışmasını yapan kurul, Kayserili kadınların iş yaşamındaki tehditleri, fırsatları, zayıf ve güçlü yanlarını belirlemek için analiz çalışması yapacaktır. KTO Kadın Masası Çalışma Kurulu Türkiye'de bu konu ile ilgili çalışma yapan ilk oda olarak yeni bir ilke de imza atmıştır” diye konuştu.
YÖNETİM KURULU
KTO Meclis Disiplin Kurulu üyesi Şafak Çivici başkanlığında Kadın Masası Kurulu, Yelda Kahya (Kahya Mühendislik, Tercüme), Saniye Batıray (Seba Giyim), Gülsüm Erdem (Dünya Gazetesi), Nalan Tokmak (Şahika Turizm), Zeliha Köksal (Alman Güzellik Salonu), Meryem Mahir (Beyzan Tekstil), Emine Betül Yaprak (Termo-Ofis mühendislik), Demet Kalkmaz (Serbest Muhasebeci- Mali Müşavir), Şafak Çivici (Sefes Mobilya), Emine Sayın Akşan (Bayrak Gıda Sanayi Limited Şirketi), Nermin Öztaşkın (Afrodi-Lr Kozmetik Bölge Sorumlusu), Keziban Adıyaman (Ka-İlaç), Gülay Şen (Ak Temizlik), Ayşe Uzunlu (Türk Kadınlar Birliği Başkanı), Nurhan Konduk (Nu-Ay Tekstil), GüL Savruk (Fillo Kargo), Başak Güleser (Papatya Peyzaj),Füsun Köksal (Raınsoft Su Arıtma), Nalan İnmeler ( Johnsan And Johnson), Hacer Çalışkan’dan (Kapodokya Karo) oluştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!