Kaymakamın 6 yıl hapsi isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamın 6 yıl hapsi isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2009 10:15

Kaymakam H.T. hakkında, makam aracını özel işlerinde kullandığı ve fahiş fiyattan araç kiraladığı gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, İçişleri Bakanlığına yapılan bir ihbar üzerine H.T hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Çınar Kaymakamı H.T'nin 02-28 Şubat 2006 tarihleri arasında görevli olarak yurt dışına gittiği belirtilen iddianamede, H.T'nin yanında görev yapan şoför ve korumalarına makam aracıyla eşini Batman'a götürmelerini, yurt dışından döneceği gün de Batman'a gidip eşini getirmeleri yönünde talimat verdiği kaydedildi.

Ayrıca, Çınar Köylere Hizmet Götürme Birliğince bir firmadan aylığı 2 bin 600 TL'ye 2004 model 4x4 Land Rover marka araç kiralandığı, yapılan piyasa araştırmasında, bu özellikte bir aracın aylık kira bedelinin bin 700 TL olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Birlik başkanı olan H.T'nin “rekabetin oluşmadığı bir ihalede fahiş fiyattan araç kiralayarak Çınar Köylere Hizmet Götürme Birliğinin zarara uğratılmasına sebep olduğu” kaydedildi.

Kaymakam H.T'nin TCK'nın 257/1. maddesinde yer alan “görevi kötüye kullanmak” suçunu 2 kez işlediği gerekçesiyle 6 yıla hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Kaymakam H.T'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

İDDİALARDAN BİRİNE TAKİPSİZLİK

Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Kaymakam H.T'nin “Çınar Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne akrabalarını ve hemşehrilerini usülsüz olarak göreve aldığı” yönündeki iddialarının da araştırıldığı, ancak yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, söz konusu iddiayla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!