Kayıp erin dolabında kanlı pantolon

Güncelleme Tarihi:

Kayıp erin dolabında kanlı pantolon
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 28, 2001 11:45

Garih'in kayıp cep telefonunu, Hasdal Kışlası'nda askerliğini yapan er Yener Yenmez'in kullandığının belirlenmesinin ardından kışlasında yapılan aramada kanlı bir pantolon bulundu. Yenmez hakkında "Çok önemli bir şüpheli" olarak arama emri çıkarıldı.

Yener Yenmez'le ilgili çeliÅŸkili bilgiler ortaya atılırken koÄŸuÅŸundaki dolabında, üzerinde kan lekeleri bulunan bir pantolon bulundu.Â

Dün akÅŸam firar eden er Yener Yenmez'in koÄŸuÅŸundaki dolabında yapılan aramada, üzerinde kan lekeleri bulunan bir pantolon ele geçirildi.Â

Pantolonun incelenmek üzere polis laboratuvarına gönderildiği kaydedilirken yarına kadar yapılacak inceleme sonucu, kan lekesinin öldürülen Üzeyir Garih'e ait olup olmadığı belirlenebilecek.

AÄ°LESÄ° SORGULANIYOR
Yener Yenmez'in yakınları, polis tarafından bilgi alınması amacıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Yenmez'in nüfus kaydının olduğu Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Kılıçkışla Köyü İğdeli mezrasında yapılan araştırmada, Yermez'in yakınlarına ulaşılamadı.
Polis ekipleri, Yener Yermez'in cezaevi kayıtlarına göre ikamet ettiği Deliklitaş Mahallesi Hamam Sokak 15 numara olarak belirtilen adresteki evde arama yapmak istediler, ancak evin önceki yıl yıkıldığı ortaya çıktı.
Araştırmalarını sürdüren polisin, Yener Yermez'in iki kardeşi ile annesini bilgi almak için Emniyet Müdürlüğü'ne getirdiği, bazı yakınlarını da sorguladığı öğrenildi.

Asıl kan izinin, Yermez'in çarşı izninde giydiÄŸi gömlekte olduÄŸunu tahmin ettiklerini anlatan yetkililer, ancak bu gömleÄŸi henüz bulamadıklarını belirtti.Â

Ortaya atılan iddaya göre Garih'in telefonun takibe alınmasının ardından Yener Yenmez'in Kışlası'nı arandığı belirlendi. Telefonun kendisinde olduğunun anlaşılmasının ardından Yenmez'in gözlem altına alınarak Hasdal Kışlası'ndaki birliğine götürüldüğü iddia ediliyor. Aynı kaynaklar Yenmez'in halen birliğinde gözaltında olduğunu ve Eyüp Başsavcısı tarafından sorgulandığını belirtiyor.

Konuyla ilgili diğer kaynaklar ise Üzeyir Garih'in Ericsson'un T-28 modeli telefonunun cumartesi günü birliğine girerken yapılan arama sonucu Yenmez'in üzerinde ele geçirildiğini ve görevli Astsubay tarafından alıkonulduğunu öne sürüyor. Astsubay'ın telefona kendi sim kartını takarak konuşması üzerine alınan sinyallerle telefonun Hasdal Kışlası'nda olduğunun tespit edildiğini öne süren kaynaklar, ertesi gün Yenmez'in telefonu astsubaydan alarak arkadaşı Mehmet Kızılkaya'ya 25 milyona sattığını belirtiyor. Kızılkaya'nın telefonu tekrar kullanmasıyla yerinin kesinleştiğinin ve telefonu bulmak üzere polis tarafından Kışla'da aramalar yapıldığını belirten kaynaklar, Mehmet Kızılkaya'nın bulunmasıyla telefonun Yenmez'den alındığının ortaya çıktığını öne sürüyor.

İfadesi alınan Astsubay, telefonu Yener Yenmez'den aldığını doğrulayarak, "Bu telefon bendeydi ancak, iade ettim" şeklinde ifade veriyor. Bu tespitlerden sonra askeri yetkililerle birlikte gece saat 01.30 sıralarında Hasdal Kışlası'na giden polis, nöbetçi subaydan o ana kadar "Nevşehirli Yener" olarak tanıdıkları Yenmez'in kendilerine getirilmesini istiyor.

Koğuşa giden ve Kayseri doğumlu Yener Yenmez'e "Senden başka Yener var mı" diye soran nöbetçi subay, ''Var'' cevabıyla karşılaşınca her ikisinin de giyinerek nizamiyeye gelmesini istiyor. Polis ve askeri yetkililerin nizamiyede beklediği sırada da Yenmez, üzerindeki firar ediyor.

Yenmez'le ilgili bu iki çelişkili habere rağmen Emniyet Yetkilileri, kesin bir açıklama yapmıyor. Ancak Garih'in telefonunun bulunduğunu açıklayan polis basın mensuplarının telefonu görüntülemesine izin verdi.

Konuyla ilgili detaylı bir açıklamanın İstanbul Valiliğince yapılması bekleniyor.

AFLA SERBEST BIRAKILMIÅž

İstanbul Hastal'daki birliğinde askerliğini yapan 1975 doğumlu er Yener Yenmez'in, Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi Kılıçkışla Köyü İğdeli Mezrası nüfusuna kayıtlı olduğu, ancak yakınlarının Bünyan İlçesi'nin Karakaya Köyü'nde oturduğu ifade edildi.
Yener Yenmez Kayseri'de 8.4.1993 tarihinde oto teybi hırsızlığına, 13.3.1995 tarihinde işyeri hırsızlığına karıştı. 24.7.1995 tarihinde bıçakla adam yaralamaktan yakalanan ve 6.5 yıla mahkum olan Yenmez, 23.12.2000 tarihinde Şartla Tahliye Yasası'ndan yararlanarak Kayseri Cezaevi'nden tahliye oldu. Cezaevinden çıktıktan sonra askerliğini yapmadığı için birliğine teslim edildi. Ayrıca Yenmez'in önceki yıl da Zincidere Açık Cezaevi'nden firar ettiği, daha sonra yakalandığı ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!