Kayınvalideye kurşuna 11 yıl 8 ay ceza

Güncelleme Tarihi:

Kayınvalideye kurşuna 11 yıl 8 ay ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 13:29

SAMSUN'da kendisini terk eden eşi 38 yaşındaki Emine Dursun'la görüşmesine izin vermeyen kayınvalidesi 72 yaşındaki Asiye Demircan'ı tabancayla yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 45 yaşındaki Ömer Dursun, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dursun son savunmasında, “Karımın, ağabeyimle ilişkisi vardı. Bunu kendisine söyleyince ‘Sen aklını kaçırmış olmalısın’ dedi ve bir süre sonra annesine gitti. Kendisiyle görüşmek istedim. Ancak annesi evde olmadığını söyledi. Bu sırada elimdeki silah patlamış” dedi. Emine Dursun ise eşinin paranoyak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kazım Karabekir Mahallesi'nde geçen yıl Nisan ayında meydana gelen olayda, Ömer Dursun, ağabeyi ile ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü 12 yıllık eşi Emine Dursun'la kavga etti. Bunun üzerine 4 çocuk annesi Emine Dursun evini terk ederek, annesi Asiye Demircan'ın yanına yerleşip boşanma davası açtı. Ancak eşiyle sorunlarını konuşmak isteyen Ömer Dursun, geceyarısına doğru alkollü bir halde kayınvalidesinin evine gitti. “Kızım evde yok” cevabı alan Ömer Dursun, belinden çıkardığı ruhsatsız tabancasıyla ateş ederek kayınvalidesi Asiye Demircan'ı göğsünden vurarak yaraladı.

Şikayet üzerine yakalanan ve ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilen Ömer Dursun, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Ömer Dursun, “12 yıllık evliyim. Son zamanlarda karımla, ağabeyimin ilişkisi olduğunu öğrendim. Kendisine bunu sorduğum zaman ‘Sen aklını kaçırmış olmalısın. Hastasın, git tedavi ol’ dedi. Kavga ettik ve evi terk ederek annesine gitti. Olay akşamı uzun süre alkol aldım. Gece kayınvalidemin evine gittim. Cama çıkan kayınvalideme eşimi çağırmasını söyledim. Ancak o bana Emine'nin evde olmadığını söyledi. Elimde tabanca vardı. Amacım kimseyi vurmak değildi. Bu sırada elimdeki tabanca patlamış. Nasıl oldu bilmiyorum” dedi.

Daha önceki duruşmalara katılan katılan Asiye Demircan ise damadından şikayetçi olduğunu belirterek, “Kızımla kavga ediyor, onu kovuyor. Sonra da gelip yalvarıyor. Zili çalınca kim olduğuna bakmak için cama çıktım. Kızımı çağırdı. Olmadığını söyleyince ateş etti. Şikayetçiyim” diye konuşmuştu.

Tanık olarak dinlenen Emine Dursun ise eşine boşanma davası açtığını belirterek, “Olay olduğu zaman ben İstanbul'daydım. Eşim son zamanlarda sürekli beni suçluyor ve ağabeyiyle ilişkim olduğumu ileri sürüyordu. Bu hakaretlerine dayanamadım ve onu terkettim. Bu olaydan bir gün önce ‘Sana acıların en büyüğünü yaşatacağım’ diye mesaj çekti. Sonra da bu olay meydana gelmiş. Kendisi paranoyak bir yapıya sahip, defalarca doktora gitmesini söyledim. Ama yapmadı. Benim kimseyle bir ilişkim olmadı” dedi.

Mahkeme heyeti, Ömer Dursun'a kayınvalidesini öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan toplam 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!