Kayınvalidesini ezen damada 30 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Kayınvalidesini ezen damada 30 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 14:18

SİVAS’ta kendisinden boşanmak isteyen eşi 21 yaşındaki Sümeyra Kuralay ile birlikte yolda yürüyen kayınvalidesi 42 yaşındaki Yasemin Şeker’i minibüsle ezerek ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan 27 yaşındaki Halil Kuralay, toplam 30 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Altıntabak mahallesinde yaşayan ve Sümeyra Şeker (Kuralay), 2004 yılında minibüs şoförü Halil Kuralay ile evlendi. Evlendikten sonra sorunlar yaşayan çift, sık sık kavga etmeye başadı. Çift arasında yaşanan kavgaların artması üzerine Sümeyra Kuralay, Yahyabey Mahallesi'nde bulunan babasının evine dönerek boşanmak istediğini söyledi. Eşine tepki gösteren damat Halil Kuralay, alkol aldıktan sonra kullandığı minibüsle 16 Mayıs 2006 günü kayınpederi Şamil Şeker’in evine geldi. Eşinin ve ailesinin cadde üzerinde yürüdüğünü gören Kuralay, minibüsten inip aileyle konuşmak ve eşini eve götürmek istedi. Eşi gitmek istemeyince aralarında bir kez daha kavga çıktı.

MİNİBÜSÜ ÜZERLERİNE SÜRDÜ

Kullandığı servis minibüsüne binen Halil Kuralay önce olay yerinden ayrılmak istedi. Ardından kullandığı minibüsle yolda yürüyen kayınvalidesi Yasemin Şeker, kayınpederi Şamil Şeker ile yolda yürüyen Uğur Gökçe adlı vatandaşa çarptı. Minibüsün altında kalan Yasemin Şeker, yaklaşık 60 metre sürüklendi. Ayağı minibüsün altında kalan Şamil Şeker ile Uğur Gökçe de yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yasemin Şeker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olay sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Halil Kuralay hakkında ‘kasten adam öldürmek, tehdit ve yaralama’ suçlarından dava açıldı.

4 AYRI SUÇTAN CEZA ALDI

Bugün Sivas 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada dava karara bağlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Halil Kuralay katılırken, karşı taraftan ise katılan olmadı. Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, damat Halil Kuralay’a kayınvalidesini olası kastıyla öldürmek suçundan TCK 81/1 maddesi gereğince 16 yıl 8 ay, eşini olası kast ile öldürmeye kalkışmak suçundan TCK 82/1 d maddesi uyarınca 5 yıl 7 ay 15 gün, Uğur Gökçe’yi olası kast ile öldürmeye teşşebbüs suçundan TCK 81/1 uyarınca 6 yıl 3 ay, kayınpederi Şamil Şeker’i silahla tehdit etmek suçundan 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 30 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ve 3 bin YTL para cezasına çarptırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!