Kaybolan yazıyı bulduk

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan yazıyı bulduk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emniyet 2 kere uyarmış

Başbakanlık Özel Kalemi'nde kaybolan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Türk Ticaret Bankası ihalesine mafyanın karıştığı uyarısını içeren yazısını Hürriyet ele geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, 4 Ağustos 1998 tarihini taşıyan bu yazısından bir gün önce, 3 Ağustos 1998 tarihinde Başbakanlık ve ilgili birimlere aynı konuyla ilgili bir başka uyarı yazısı gönderdiği de belge ile ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Vali Yahya Gür imzasını taşıyan 4 Ağustos tarihli Türk Ticaret Bankası A.Ş. hakkındaki uyarı yazısı B.05.1.EGMO.09.06.01/375-3299 sayısını taşıyor. Yazının ‘‘ilgi’’ başlıklı bölümünde ise ‘‘24.06.1998 tarih ve B.02.2. TCM.0.16.00.00 Tas Mev.Sig.Fonu Gen. Md. sayılı yazınız’’ ibaresi yeraloyor. Emniyet Genel Müdürlüğü yazısında Türk Ticaret Bankası'nın satış ihalesine katılan firmaların, isim verilmeden mafya lideri Alaattin Çakıcı tarafından Korkmaz Yiğit lehine tehdit edildiği açıkça belirtiliyor.

3 AĞUSTOS'TA DA UYARDIK

Yazının bu bölümünde aynen şöyle deniliyor: ‘‘Türk Ticaret Bankası A.Ş'nin satış ihalesi ile ilgili olarak; ilgi yazınızda ismi geçen firmaların, halen yurtdışında bulunan ve aranan durumundaki organize suç liderleri ve elemanları tarafından tehdit edildikleri, ihalenin söz konusu firma sahiplerinden olan Korkmaz Yiğit lehine sonuçlanması için diğer firmaların ihaleye katılmak şartıyla herhangi bir artırmada bulunmamaları yönünde baskıya maruz kaldıkları...’’ Emniyet Genel Müdürlüğü yazısında, ismi geçen firma sahiplerinin bazı organize suç liderleri ile de ilişki içinde oldukları yönünde istihbari bilgiler elde edildiği vurgulanıyor. Yazının en dikkat çeken yönü ise bu uyarı yazısından bir gün önce, yani 3 Ağustos tarihinde yine aynı yöndeki bir yazının Başbakanlık ve ilgili birimlere gönderildiğine ilişkin bölümü. Yılmaz, Türk Ticaret Bankası ihalesi konusunda uyarılmadığını söylerken, bu yazı kendisinin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir gün önce uyarıldığını kanıtlıyor. Yazının bu bölümünde, aynen şu ifade yeralıyor: ‘‘Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nca 03.08.1998 tarihinde ilgili bütün yetkililere bildirilmiştir. Gereğini bilginize arz ve rica ederim...’’

İŞTE KAYBOLAN BELGE

Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü'nde kaybolan Hürriyet'in ele geçirdiği Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Türk Ticaret Bankası hakkındaki yazısı aynen şöyle:

ÇOK GİZLi KİŞİYE ÖZEL

TC

İçişleri Bakanlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü

Sayı:B.05.1.EGMO.09.06.01/375-3299

Konu:T.T Bankası

(Dosya)

İlgi: 24.06.1998 tarih ve

B.02.2. TCM.0.16.00.00

Tas. Mev. Sig. Fonu

Gen. Md. sayılı yazınız

Türk Ticaret Bankası A.Ş'nin satış ihalesi ile ilgili olarak; ilgi yazınızda ismi geçen firmaların, halen yurtdışında bulunan ve aranan durumundaki organize suç liderleri ve elemanları tarafından tehdit edildikleri, ihalenin söz konusu firma sahiplerinden olan Korkmaz Yiğit lehine sonuçlanması için diğer firmaların ihaleye katılmak şartıyla herhangi bir artırmada bulunmamaları yönünde baskıya maruz kaldıkları, bununla birlikte; ismi geçen firma sahiplerinin bazı organize suç liderleri ile de ilişki içinde oldukları yönünde istihbari bilgiler elde edilmiş olup bu bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nca 03.08.1998 tarihinde ilgili bütün yetkililere bildirilmiştir.

Gereğini bilginize arz ve rica ederim.

Yahya Gür

Vali

Bakan adına Müsteşar

Dağıtım:

Gereği: Tasarruf Mevduatı Fonu

Bilgi:

Başbakanlık Makamına



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!