Kaybolan çekten 'sahte çek' davasına

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan çekten sahte çek davasına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 11:20

Ankara'daki bir eğitim kurumunun sahiplerinden Gökhan Kalınyazgan, sahip olduğu bir izolasyon şirketini devrettiği Hakan Asım Kütükoğlu'nun, daha önce şirkette bulunan boş çek koçanlarını kullanmasıyla ağır cezalık oldu.

Haberin Devamı

Kütükoğlu'na “sahte çek düzenlediği” gerekçesiyle “resmi evrakta sahtecilik”, Kalınyazgan hakkında ise “suça iştirak” iddiasıyla açılan dava, yaklaşık üç yıldır, Ankara 10. Ağır Mahkemesinde sürüyor.

Emlak ve otomobil işleriyle uğraşan Muzaffer Yıldırım, kendisine verilen 4 bin 950 YTL'lik çekin “karşılıksız çıktığı” gerekçesiyle, bir izolasyon şirketinin eski sahibi Gökhan Kalınyazgan ile yeni sahibi Hakan Asım Kütükoğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Osman Nuri Yeğenoğlu, çeki veren Hakan Asım Kütükoğlu hakkında “resmi evrakta sahtecilik”, şu anda faaliyette bulunmayan şirketin eski sahibi Gökhan Kalınyazgan hakkında ise “suça iştirak” suçlamasıyla dava açtı.

İddianamede, sanık Kütükoğlu'nun, şirketi devir almadan önce burada “gayri resmi” olarak çalıştığı belirtildi.

“KAYBOLAN ÇEK”

Haberin Devamı

Sanık Hakan Asim Kütükoğlu, “karşılıksız çek” vermekten cezaevinde olduğu için bazı duruşmalara gelemedi. Sanık Kütükoğlu, hazır bulunduğu bir duruşmada, izolasyon şirketine Gökhan Kalınyazgan ile “ortak olduğunu” öne sürerek, daha sonra şirketi devraldığını kaydetti. Sanık, “Şirkete ait bir koçan çeki, borçlara karşılık tanzim ederek çeşitli şahıslara verdiğini ve bu çeklerin çoğunun ödendiğini” dile getirdi.

Kütükoğlu, Muzaffer Yıldırım'a verilen çekte yer alan yazı ve imzaların da kendisine ait olduğunu kabul ederek, “Müştekiye halen borcum var. Bir kısmını ödemiştim. Anlaşabilirsek diğer borçlarımı da ödeyeceğim. Sahtecilik suçunu kabul etmiyorum. Diğer sanık Gökhan Kalınyazgan'ın bu çekle herhangi bir ilgisi de yoktur” dedi.

Davanın sonraki duruşmalarına gelmeyen sanık Hakan Asim Kütükoğlu, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.
Gökhan Kalınyazgan ise duruşmalardaki ifadesinde, şirketi Kütükoğlu'na ”devretmeden önce, kendisinin şirkete ait dört adet çekinin kaybolduğunu fark ettiğini” belirterek, Kütükoğlu hakkında, karakola şikayet başvurusu yaptığını dile getirdi. Kalınyazgan, “Kütükoğlu ile ilişkileri koptuğu için çekleri alamadığını” kaydetti.

KALINYAZGAN'IN AVUKATINDAN SAVUNMA

Haberin Devamı

Gökhan Kalınyazgan'ın avukatı Dilek Uyar, savunma dilekçesinde, sanık Kütükoğlu'nun söz konusu izolasyon şirketinde “bir süre çalıştığını ve daha sonra şirketin kendisine devredildiğini” ifade etti.

Dilekçede, Kalınyazgan'ın, Ankara'daki bir özel öğretim kurumları grubunun ortakları arasında bulunduğu belirtilerek, Kütükoğlu tarafından piyasaya verilen çeklerin bir bölümünü ödediği de kaydedildi. Savunma dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

“Müvekkilimin babası Özel Okullar Birliği Başkanlığı yapmaktadır. Yine müvekkilin eşinin babası pek çok ülkede büyükelçilik görevleri yapmış bir bürokrattır. Akabinde de Avrupa Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmüştür.”

Haberin Devamı

Avukat Uyar'ın savunmasında, Gökhan Kalınyazgan'ın eşinin de Başbakanlığı bağlı bir kurumun eski bir mensubu olduğu da ifade edilerek, “Böyle bir kişinin 4 bin 950 YTL için sahte çek tanzim ederek adını lekelemesi, mantık dışı ve hayatın olağan akışına aykırıdır” denildi.

Bu arada, davada “katılan” sıfatıyla yer alan Muzaffer Yıldırım'ın avukatı Kemal Vuraldoğan, Gökhan Kalınyazgan'ın eşinin “eski bir çalışanı” olduğu belirtilen, Başbakanlığa bağlı birim hakkında bilgi istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!