Kayak açılımı

Güncelleme Tarihi:

Kayak açılımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 00:00

Kışın büyük bölümünü kar altında geçiren Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illere kayak merkezleri inşa edilerek çocukların enerjilerini taş atmak yerine bu spor dalında harcaması planlanıyor. Devlet Bakanı Faruk Özak “Sportif yönünün yanı sıra sosyal açıdan da projeyi önemsiyorum” dedi.

DEMOKRATİK açılımla ilgili tartışmalar sürerken spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, bölgede “kayak açılımı” başlattı. Tunceli, Hakkâri, Ağrı ve Van’da kurulacak kayak merkezleriyle çocuklar bu spor dalına yönlendirilecek. Kayak merkezlerinde yarışmaya elverişli pistler, telesiyej, teleski, kayak evleri ve kafeteryalar yapılacak. Geçmişte terörle mücadelede büyük çatışmaların yaşandığı Hakkâri’nin Sümbül Dağı ve Tunceli’nin Ovacık İlçesi proje kapsamına alınan merkezlerin başında geliyor. Sümbül Dağı’ndaki tesis için ihaleye çıkıldı. Sümbül ve Ovacık’taki pistlerin Ocak 2011’de bitirilmesi öngörülüyor. Ardahan, Van-Gevaş ve Ağrı - Küpkıran’da pist ve tesis yapımına başlandı. Siirt, Muş ve Bitlis’teki pistler ise bakıma alındı ve yenileniyor.

Bir hafta bölgedeydim

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile geçen haftalarda bölgede inceleme yapan Özak, şu bilgileri verdi: “Bu projeyi çok önemsiyorum. Sportif yönünün yanı sıra sosyal açıdan da önemsiyorum. Bir hafta boyunca bölgeyi gezdim. Karadeniz’den Hakkâri’ye kadar uzandım. Hakkâri’de bizzat kayak merkezinin yapılacağı dağı inceledim. Kayak için önemli yatırımlar yapıyoruz. Bölgeyi kış turizmi açısından, ekonomik, sosyal ve sportif açıdan canlandırmak istiyoruz.”

Yunus Akgül de, dağlarda hızla kayak merkezlerinin yükseleceğini belirterek, “Bölgeyi kayak için önemli bir merkez yapacağız. Çok hızlı çalışma yürütüyoruz. Gelecek yıl bölgede çok sayıda kayak merkezini hizmete sokmuş olacağız” dedi.Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, projenin 40’a yakın ilde kayak merkezi inşa etmeyi, var olan merkezlerin de güçlendirilmesini hedeflediğini belirterek, bu illerin ağırlıklı olarak Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz’de olduğunu söyledi.

Antrenörler gitti

Ayık “Kayak sadece bir spor dalı değil. Aynı zamanda sosyal ve ekonomik hayata etki eden önemli bir aktivite. Doğu ve Güneydoğu zaten altı ay karın altında. Orada yapılabilecek en güzel spor ve sosyal aktivite kayaktır. Aynı zamanda elbette işin ekonomik boyutu var. Erzurum Palandöken buna en güzel örnek. Kış turizmi sektörü geliştikçe bölge de kalkınıyor ve sosyal olarak önemli gelişmelere yol açıyor” dedi. Ayık, bölgede çocukları sokaktan dağlara kayak yapmaya çıkarmanın önemli olduğunu vurguladı. Ayık, sporcu altyapısını bugünden oluşturmak için illere milli kayak antrenörü gönderdiklerini, yerel kayak kamplarının gelecek haftalarda açılacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!