Kavga çıkaran şarkı

Güncelleme Tarihi:

Kavga çıkaran şarkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ömer Danış'ın ‘‘Didem’’ adlı şarkısı, bir süre öncesine kadar aynı müzik şirketinde çalışan Özcan Deniz'le arasını açtı.

Prestij Müzik'in Ömer Danış'tan haklarını satın aldığı şarkıyı Özcan Deniz, ‘‘İçem’’ adıyla ‘‘Çoban Yıldızı’’ adlı yeni albümünde okuyunca, ortalık karıştı. Ömer Danış, eserinin orijinalliği bozulduğu için Özcan Deniz'e kızdığını ve yasal yollara başvuracağını söyledi.

Özcan Deniz ise bu kızgınlığın gerçek nedeninin İbrahim Tatlıses olduğunu iddia etti. Özcan Deniz, Ömer Danış'ın transfer olduğu İdobay Müzik Şirketi'nin sahibi İbrahim Tatlıses'in şarkıyı istediğini ve bu yüzden Ömer Danış'a baskı yaptığını savundu. Deniz şunları söyledi:

‘‘Ömer Danış, benim sevdiğim bir arkadaşım. Daha önce aynı şirkette çalıştık. Bu şarkıyı Mahsun Kırmızıgül kendi kasetinde okuyacaktı ama okumadı. Benim albümüm piyasaya çıkacağı için sözlerindeki ‘Oy Didem' cümlesini ‘Oy İçem' olarak değiştirip ben okudum. İbrahim Tatlıses aslında bu şarkıyı kendisi okumak istiyor. Ben ondan önce davrandığım için de Ömer'e yükleniyor...’’

Albüm kapağında şarkının sahibi olarak Ömer Danış'ın ismini yazdıklarını da vurgulayan Özcan Deniz, ‘‘Bu, MESAM'a kayıtlı, tüm hakları yasalara uygun olarak ödenmiş bir şarkı. Benim erken davranmam Tatlıses'i rahatsız etti. Şimdi bu şarkıyı albümümden çıkartmam, hayranlarıma saygısızlık olur. Ömer Danış, kasetimi toplattıracağını söylüyormuş. Oysa parçayı bizim şirkette çalışırken bize sattı’’ açıklamasını yaptı.

Ömer Danış ise ‘‘Bu şarkı tutmuş ve sevilen bir eser. Bunun sözlerini bana sormadan değiştirmenin anlamı yoktu. Sanatçı kişiliğim nedeniyle bilmek hakkımdı. Benim alındığım en önemli taraf, sözlerinin benim yazdığım biçimden farklı olması. Bestedeki yorum ve sözler değiştiği zaman arkadaş da olsa affetmem. Firma rekabeti söz konusu değil’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!