Katiller tesadüfen yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Katiller tesadüfen yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

BURSA’da, geçen yıl öldürülen tekstilci Özkan Kapsan'ın katil zanlıları olarak tutuklanan ve yaklaşık 11 ay cezaevinde kaldıktan sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 2 kişinin, suçsuz yere cezaevinde yattıkları ortaya çıktı.

Tekstilcinin, tesadüfen yakalanan gerçek katil zanlıları suçlarını itiraf etti.

Bursa’nın Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Beldesi Avdancık Köyü yakınlarında geçen yıl Mart ayında, tekstil firması sahibi bir çocuk babası 34 yaşındaki Özkan Kapsan tabancayla başına tek el ateş edilerek öldürüldü. Yanında bulunan sekreteri Mine Motorcu’ya da tecavüz ettikleri öne sürülen 2 zanlı, tekstilcinin 16 Z 8957 plakalı otomobilini de yakarak kaçtı. Kredi kartları alınan Kapsan’ın cesedi, olaydan 4 gün sonra bulundu. Olayın ardından cinayet zanlısı olarak yakalanan Yunus K. ve İsmail D., çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yargılandıkları mahkemede suçu kabul etmeyip masum olduklarını söyleyen zanlılar, sekreter Mine Motorcu tarafından da teşhis edilemeyince, 320 gün cezaevinde kaldıktan sonra geçen Ocak ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GERÇEK ZANLILAR TESADÜFEN YAKALANDI

Cinayeti araştıran polis tüm kanıtları değerlendirirken, ilginç bir gelişme yaşandı. Bursa’da bir hırsızlık olayını çözmek isteyen polis, aranan zanlıların arkadaşları 29 yaşındaki Erdal Kara ve Önder Akpınar’ı önceki gün Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdı. Polis, kahve ısmarlayıp sigara verdiği kişilere, ‘Biz sizi neden çağırdık tahmin edin bakalım’ diye sorunca, Kara ve Akpınar, “Avdancık Köyü’ndeki cinayet için” yanıtını verdi. ‘Doğru söylüyorsunuz’ diyen polis, bilgi almak için çağırdığı iki kişiyi bu yönde sorgulayınca, Özkan Kapsan cinayeti aydınlandı.

SEKRETERLE İLİŞKİLERİ VARMIŞ

İfadelerinde, Mine Motorcu ile cinayetten 4 ay önce tanıştıklarını söyleyen Erdal Kara şunları anlattı:

“Mine ile olan arkadaşlığımız ilerledi. Kendisi hem benimle, hem de arkadaşım Önder ile aşk yaşamaya başladı. Çalıştığı tekstil firmasındaki patronundan kredi kartı borcu yüzünden 1000 YTL para aldı. Parayı bahane eden patronu sürekli Mine ile birlikte olunca kendisi rahatsızlık duydu. Olayı bize söyledi. Biz de Mine’yi kurtarmak için patronunu öldürmeye karar verdik. O gün olay yerine gelerek seks yapmaya başladılar. Bir süre onları izledik. Çalıların arasında kendilerini seyreden bir kişiyi görünce, onu dövüp parasını alarak kovduk. Sonra Önder yanlarına yanaşıp Özkan Kapsan’ı ateş ederek öldürdü.”

Bu ifadenin ardından evinde gözaltına alınan Mine Motorcu ve iki zanlı, sorgulanmak üzere Bursa Jandarma Alay Komutanlığı’na gönderildi. Zanlılar, ‘Adam öldürmek’ ve ‘Adam öldürmeye azmettirmek’ suçlarından mahkemeye çıkartılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!