Katiliyle evlendirildi

Güncelleme Tarihi:

Katiliyle evlendirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 15:09

MALATYA'nın Darende İlçesi'ne bağlı Akova Köyü'nde, 4 çocuğu ile birlikte evinde iple boğularak öldürülen Fatma Seven ve çocukları, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Talihsiz kadının imam nikahıyla yaşadığı kocasıyla gözyaşları içerisinde resmi nikah kıyıldığı belirlendi.

Adli Tıp Kurumu'na getirilen atma Seven'in iki eşinden olan çocukları 7 aylık bebeği Pınar Seven, 2 yaşındaki Esma Seven ve 4 yaşındaki Hasan Özdemir ile 7 yaşındaki Hasibe Özdemir'in cesetleri sabah erken saatlerde alındı. Fatma Seven'in çocuklarından ilk eşinden olan bebeği Pınar Seven ve 2 yaşındaki Esma Seven Akova Köyü'ne getirildi. Burada kılanan cenaze namazı ardından, Fatma Seven ile 2 çocuğu köy mezarlığında toprağa verildi

Genç kadının Seven'in ilk eşinden olan Hasibe Özdemir ile Hasan Özdemir'in cenazeleri ise, Balaban Beldesi'nde toprağa verildi. Fatma Seven ve çocuklarının cenazesine yaklaşık 100 kişi katılırken, Fatma Seven'in kardeşi Ramazan Akçan, mezar başında sinir krizi geçirdi.

Eşi ve çocukları öldürüldükten sonra aranmasına başlanan Cabbar Seven, sürdürülen aramalara rağmen bulunamadı. Anne ve 4 çocuğunun öldürüldüğünün anlaşılmasından sonra jandarma ekipleri köyde psikolojik sorunları olan Cabbar Seven'in izine rastlayamadı.

Güvenlik güçlerinin katil zanlısı olabileceği olasılığı ile aranan Cabbar Seven'in yakalanması için yakınlarından yardım istendigi öğrenildi. Elazığ Ruh ve Sinir Hastanlıkları Hastanesi'nde 10 gün yatarak tedavi gören Cabbar Seven'in, eşi
Katiliyle evlendirildi
Fatma Seven gözyaşları içinde evlenmişti...
ile sık sık tartıştıkları ve Cabbar Seven'in eşini dövdügü bildirildi.

Fatma Seven ile 4 çocugunun Adli Tıp'taki ilk otopsi sonucunda çamaşır ipiyle boğularak öldürüldükleri saptandı. Cesetlerin boynunda bulunan izlerin çamaşır lastiğine ait olduğu kesinleşirken, katilin kadını ve çocukları ayrı yerlerde boğarak öldürdüğü ve daha sonra hepsini bir odaya topladığı sanılıyor.

Cabbar Seven, geçen yıl kendisini terk eden o dönem resmi nikahsız olan eşini, gittiği babasının evinde silahla rehin almış 46 saat süren pazarlık sonucu, teslim olmayı kabul etmişti. Kuluncak Kaymakamı İbrahim Cenet, bunun üzerine araya girerek Cabbar Seven ile Fatma Seven'i barıştırırken jandarma karakolunda resmi nikah kıydı.

Fatma Seven'in şahitliğini ilçede görev yapan hemşire Canan Özbek, Cabbar Seven'in şahitligini ilçede görev yapan Jandarma astsubay Güler Güneş yaptı.

Resmi nikah sırasında Fatma Seven, sürekli ağlarken nikaha katılanlar gülümsemesini istemişti.

Fatma Seven'in cenaze törenine hiç bir yetkili katılmazken, çiftin barışması için çaba gösteren ve resmi nikahlarını kendi odasında kıydıran Kulunçak Kaymakamı İbrahim Cenet'e, köylerde incelemede bulunduğu için ulaşılamadı.

Haberin Devamı

MUHTAR: ONDAN HER ŞEY BEKLENİR

Malatya'nın Darande İlçesi'ne bağlı Akova Köyü'ndeki evlerinde boğularak öldürülen Fatma Seven ile 4 çocuğu toprağa verilirken, köylüler, genç kadını ikna edip evlendiren Kuluncak Kaymakamı İbrahim Cenet'ı eleştirdi.

Köy Muhtarı Zeki Bozkurt, “Cabbar Seven'in akli dengesi yerinde değildi. Ben köyden ayrılması için köylülerden imza topladım. Ancak,Fatma Seven'in annesi yani, kaynanası engel oldu, ‘Bu kış nereye gitsinler' dedi, Bunun üzerine imzaları savcılığa götürmedim. 4 ay önce gelip köye yerleştiler. 15- 20 gün ortadan kayboluyor, daha sonra ortaya çıkıyordu. Akli dengesi yerinde olmayan bir şahıs, her şey yapar. Komşular da rahatsızdı” dedi.

Köylülerden bazıları, geçen yıl eşi tarafından 46 saat rehin tutulan Kuluncak Kaymakamı İbrahim Cenet'in de, bu katliamda sorumluluğu bulundugunu savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!