Katilin yüzü kamerada

Güncelleme Tarihi:

Katilin yüzü kamerada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2007 00:00

İstanbul Valisi Muammer Güler, Hrant Dink’in öldürülmesi olayıyla ilgili "Elimizde delil niteliğinde sayılabilecek, bizi sonuca götürecek çok önemli tespitler var. Mutlaka bir sonuca varacağız" dedi.

Haberin Devamı

Katil kameraya yakalandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınların sayısının 8'e çıktığı
ancak bu kişilerin olayla ilgisi olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı açıklandı.

Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

Bu arada, olay yerinde bulunan boş kovanların Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan incelemesinde, mermilerin 7.65 milimetre çapında olduğu ve mermilerin çıktığı silahın daha önce başka bir olayda kullanılmadığının tespit edildiği öğrenildi.

BAKANLAR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda İstanbul'da bulunan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek bu sabah yeniden İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğüne gelişinde yaptığı açıklamada, “Olayla ilgili gelişmeleri değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımız sabaha kadar çalıştılar. Bakanlarımızla beraber mevcut bilgileri gözden geçireceğiz. Gerekli açıklamalarda bulunacağız” dedi.

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, ilgili birim müdürleriyle birlikte geceyi emniyet müdürlüğünde geçirdiği kaydedildi.

KAMEREYA YAKALANDI

Saldırı nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alarm verildi. Tüm izinler kaldırıldı. Hollanda’da bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah saldırı üzerine temaslarını yarıda keserek dün gece yurda döndü. Dink’e başından vurarak öldüren saldırgan, güvenlik kameralarına yakalandı. Saldırıdan sonra polis, çevredeki MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Saldırı yerine yakın bir mağazanın kamerasından elde edilen görüntülerde görgü tanıklarının tarifine de uyan saldırganın yüzü ve eşkali açık olarak belirlendi. Polis kısa sürede bu kişinin kimliğinin M.P. olabileceği yönünde bulgulara da ulaştı. Sabıkalı olduğu öğrenilen M.P’nin yakalanması için Terörle Mücadele ekipleri, İstanbul’da çok sayıda adrese operasyon düzenliyor.

Haberin Devamı

KATİL PROFESYONEL

Kamera görüntülerinden saldırganın davranışlarını inceleyen polis, tetikçinin Dink’e yaklaşma şekli, silahı tutuşu, hareketleri, kurşunları öldürücü noktalara ateşlemesi ve kaçış şekli ile suikast için özel ve iyi bir eğitim aldığı sonucuna vardı. Suikastte büyük olasılıkla 7.65 mm çapında Baretta marka silahtan çıkan ve olay yerinde bulunan 4 boş kovan da balistik incelemeye alındı. İlk incelemelere göre tabancanın İstanbul’da bir başka olayda kullanılmadığı belirlendi. Kovanların İzmir, Ankara ve Diyarbakır’da bulunan labaratuvarlarda da balistik incelemesi yapılacak. İncelemenin bu sabaha kadar sonuçlandırılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!