Katil zanlısı cinayetten sonra taziyede bulunmuş

Güncelleme Tarihi:

Katil zanlısı cinayetten sonra taziyede bulunmuş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 13:44

Edrine’de 37 yaşındaki Ayşegül Ateşoğlu'nu 34 yerinden bıçaklayarak ve oğlu 4 yaşındaki Hamza'yı boğazını keserek öldürdüğü ileri sürülen, bir fırında şoförlük yapan 31 yaşındaki Yıldırım Karagöz yakalandı. Karagöz'ün cinayetten sonra olay yerine ve cenazeye giderek eşi ve oğlunu kaybeden Emin Kılıç’ı teselli ettiği ortaya çıktı.

Edirne’de 27 Mayıs günü Fatih Mahallesi Capoğlu Apartmanı'nın 4 numaralı dairede yatak odasında uyuyan Hamza Kılıç’ı 4 bıçak darbesinden sonra boğazını kesen, annesi Ayşegül Ateşoğlu’nu 34 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Yıldırım Karagöz olay yerinden alınan kan örneklerinin incelenmesi sonucu yakalandı. Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü’nün titiz çalışması sonucu alınan kan örneklerinin incelenmesi tamamlandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetle ilgili Kılıç, Ateşoğlu aileleri ve yakınları üzerinde 112 el ve ayak izi, 40 kan örneği incelemesi yaparak, 80 kişinin de ifadesini aldı. 5 kez İstanbul, 1 kez de Şanlıurfa’da özel ekip tarafından yapılan inceleme ve DNA testi sonucunda, öldürülenlerin üzerindeki kan örnekleriyle Karagöz’ün kanının aynı olduğu belirlendi. Savcı Cengiz Özülkü kan örneklerinin dün akşam saatlerinde ulaşmasından sonra Yıldırım Karagöz'ün takip edilmesi için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerine talimat verdi.
/images/100/0x0/55eb1ad4f018fbb8f8ab5d0b


D-100 karayolu üzerindeki ekmek fabrikasında servis şoförü olarak çalışan Yıldırım Karagöz işlerinden çıkıp evine gidene kadar izlendi. Sabaha kadar evin çevresinde nöbet tutan polisler şüpheliyi evden çıkıp işyerine gidene kadar yeniden takibe aldı. Ekmek fırınında işe giden Yıldırım Karagöz işbaşı yaparken ekmek kasalarını araca yükleyip müşterilerine servis yapmak için çıktı. Yıldırım Karagöz'ü yine takibe alan polisler Karaağaç Mahallesi’ne gelip servis için durduğunda kendisini yakaladı.

Polislerin kendisini gözaltına almasına şaşıran dönen Yıldırım, “Ne oluyor” diye sordu. Polislerin cinayet şüphesi ile kendisini gözaltına aldığını bildirmesi üzerine Yıldırım Karagöz kendisine yöneltilen soruları yanıtlamadı. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen cinayet zanlısı Yıldırım Karagöz burada Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü tarafından sorgulandı. Savcı Özülkü zanlıya yasal haklarını anlattıktan sonra, kendisinden alınan kan örneği ile anne ve oğlunun öldürüldüğü yerden alınan alınan kan örneğinin aynı olduğunu söyledi.

İLİŞKİ İDDİASI

Savcı Özülkü’nün bu sözleri üzerine Karagöz cinayeti işlediğini itiraf etti. Karagöz, Ateşoğlu’nun, nikahsız yaşadığı eşi Mehmet Emin Kılıç ile aile dostu olduğunu belirterek, Ateşoğlu ile bir süredir ilişkisi bulunduğunu söyledi. İlişki için Ateşoğlu’nun kendisini zorladığını öne süren Yıldırım Karagöz, cinayet günü eve gittiklerini, burada da Ateşoğlu’nun kendisini zorlaması üzerine tartıştıklarını öne sürdü. Ateşoğlu’nun, elindeki bıçakla kendisine saldırarak bağırdığını iddia eden Karagöz, kendisinin de Ateşoğlu’nun elinden bıçağı alarak boynu ve çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi. Karagöz, cinayeti gördüğü için Mustafa Hamza Ateşoğlu’nun da boynunu keserek öldürdükten sonra olay yerinden kaçtığını söyledi.

Yıldırım'ın cinayet sırasında üzerine kan sıçramadığını, suç aleti bıçağı ile yolda çöp bidonuna attığını itiraf etti. Sorgunun tamamlanmasından sonra Yıldırım eve götürülürken tatbikat yaptırıldı. Ardından saat 21.00 sıralarında büyük gizlilik içinde çelik yelek giydirilerek adliyeye getirildi. Adliyede de bir kez savcı Cengiz Özülkü tarafından sorgulanan zanlı sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Edirne Cezaevi’ne konuldu.

CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Yıldırım Karagöz’ün cinayetten sonra 26 Mayıs günü akşam saatlerinde cesetlerin çıkarıldığı sırada, soğukkanlılıkla olay yerine geldiği ortaya çıktı. Karagöz'ün öldürdüğü kadın ve çocuğun yakınlarının koluna girerek, “Sabırlı olun, başsağlığı dilerim” dediği belirtildi. Ertesi gün yapılan cenaze törenine de katılan Karagöz'ün burada anne ve oğlun tabutunu taşıdığı da kaydedildi. Karagöz'ün Ateşoğlu’nun oturduğu mahalleye sürekli ekmek getirdiği halde işlediği çifte cinayet ardından 1 ay boyunca mahalleye ekmek servisi yapmadığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!