Katil silah takası

Güncelleme Tarihi:

Katil silah takası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2002 01:58

Bu şer ortaklığı, Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birliği'nin (MLSPB) Türkiye sorumlusu Ali Salim Bayar ve arkadaşlarının, 13 yıl önce Meriç'ten Yunanistan'a kaçarken yakalanması ile öğrenildi.

Yunanistan'da çökertilen 17 Kasım terör örgütünün, Türkiye'nin 'Kızıl Tugayları' olarak bilinen terör örgütü Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birliği (MLSPB) ile silah değiş tokuşu yaptığı, yıllar sonra ortaya çıktı. 17 Kasım, karakollardan çaldığı silahları MLSPB'ye gönderiyordu, karşılığında Türkiye'deki eylemlerde kullanılan silahları alıyordu.

DEVLETİN gizli aşivlerinde yer alan bilgilere göre, korkunç gerçek, MLSPB'nin Merkez Komite üyesi ve Türkiye sorumlusu Ali Salim Bayar ve arkadaşlarının 25 Kasım 1989'da Meriç Nehri'nden şişme botla Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanması sayesinde öğrenildi. MLSPB'lilerin üzerinde ele geçen silahlar, 17 Kasım Örgütü'nün karakol ve askeri noktalara yaptıkları baskınlarda çaldıkları silahlardı. MLSPB de, eylemlerde kullandığı kirli silahlarını, 17 Kasım örgütüne gönderiyordu.

İstanbul'daki Siyasi Polis ile Milli İstihbarat Teşkilatı, 1989 yılında, 8 ay süren istihbarat çalışması sonunda seri operasyonlara başladı. 2 hafta süren bir dizi operasyon ile 12 Eylül öncesinin kanlı terör örgütü MLSPB'nin Türkiye Sorumlusu Bayar ile 10 örgüt üyesini Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. MLSPB'yi fiilen ortadan kaldıran operasyonda 11 otomatik tabanca, iki suikast tüfeği ile dürbünlü tüfekler ele geçirildi.

Bayar o zamanki adıyla Siyasi Şube'deki sorgusunda konuşmadı. Ama yakalanan teröristlerden biri, silahların bir Yunanlı tarafından satıldığını, kendilerinin de eylemlerde kullandıkları silahları 17 Kasım'a gönderdiklerini söyledi. O günlerde Yunan İnterpolü'nden gelen bir yazı soruşturmanın seyrini değiştirdi. Yunan İnterpolü'nden gönderilen yazıda, bir polis karakolu ve askeri karargahtan çalınan Browning marka silahlar ile tüfeklerin seri numaraları verilerek silahların 17 Kasım örgütü tarafından çalındığı belirtiliyordu. MLSPB militanlarından ele geçirilen silahların seri numaralarının çalınan silahlar ile tuttuğu belirlendi. 17 Kasım Örgütü, çaldığı silahları MLSPB militanlarına satmıştı.

Üst düzey bir terör uzmanı bu konuda şöyle konuştu: '17 Kasım örgütü örgütünün, örgüt ismini vererek MLSPB'liler ile temasa geçtiğini düşünmüyoruz. Böyle bir şey yapsalardı çoktan deşifre olurlardı. Türkiye'deki terörü körüklemek için MLSBP'lilere aracılar vasıtası ile silah sattıkları ve destekledikleri sonucu ortaya çıkıyor.'
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!