Katarlı Şeyh Marmaris'teki otelini kiraladı

Güncelleme Tarihi:

Katarlı Şeyh Marmaristeki otelini kiraladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 20:09

KATAR Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani’nin geçen yıl satın aldığı ancak sezon boyunca kapalı kalan Muğla’nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi’ndeki 5 yıldızlı Munamar Otel, Güney Yıldızı Otelcilik Konsorsiyumu’na 5 yıllığına kiraladı. Yıllık 950 bin dolara kiralanan otelin, düzenlemelerin ardından 15 Nisan’da hizmete açılması hedeflendi.

Haberin Devamı

Katar Devlet Yönetimi Kraliyet Ailesi üyesi (Emir) Şeyh Nasser Ahmet Ali Al Thani, İçmeler sahilindeki 5 yıldızlı Munamar Otel’i, 7 Ocak 2009 tarihinde 850 bin TL tapu masrafgı ödeyerek, 15 milyon dolara (22 milyon 500 bin lira) satın aldı. Otelin el değiştirmesinin ardından El Maşallah Limited Şirketi adına işletme ruhsatı alınmak için İçmeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne müracaat edildi. Ancak, iddiaya göre belediyede sorun yaşanınca Katar Şeyhi, oteldeki tadilat işlerinin bir yıl erteleyerek oteli açmaktan vazgeçti. Ayrıca otel ile yanındaki azmak arasına yürüyüş yolu açılması belediyeyle aranın daha da açılmasına neden oldu. Bunun üzerine otelin satılması gündeme geldi. Ancak, Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani’nin araya giren dostları önerisiyle oteli satmaktan vazgeçip, kiralamaya karar verdi.

Otelin kiralanacağının duyulması üzerine Marmarisli turizmci Orhan ve İlhan Gündoğan kardeşler, Den-ma Et şirketi sahibi Gökçe Yanıker, Oylum Otel’in işletmecisi Erkan Hayaloğlu ve Marmaris Resort Otel’in sahibi Saruhan Saraylı’nın oluşturduğu beş kişilik Güney Yıldızı Otelcilik Konsorsiyumu, Katar Şeyhi ile bir araya gelerek 5 yıllığına oteli kiralamak için pazarlığa oturdu. Pazarlığın ardından otel, yıllık 950 bin dolara kiralandı.

Anlaşma gereği, otelin lobi, restoran, bar, havuz ve plaj malzemeleri yenilenecek. Yapılacak masrafın bir bölümü kiradan düşülecek. Yeni düzenlemelerin ardından otelin 15 Nisan’da hizmete girmesinin hedeflendiği bildirildi.

İçmeler Belediye Başkanı DP’li Zeki Eren, otelin kapalı kalmaktansa birilerinin işletmesinin bölge açısından önemli olduğunu söyledi. Otelin Katar Şeyhi tarafından alındığında sevindiklerini belirten başkan Eren, "Neden şimdiye kadar bir şey yapmadı anlamış değilim. Zaten bize yansıyan bir şey de olmadı. Turizm işi o kadar kolay bir iş değil. Yapmayı gözü kesmemiş olmalı ki kiraya vermeyi yeğledi. Yeni alan kişilerin turizmle ilişkili olmaları da ayrıca sevindirici. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!