Kat görevlisini tacizle suçlanan turiste sınırdışı

Güncelleme Tarihi:

Kat görevlisini tacizle suçlanan turiste sınırdışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2011 19:43

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, kaldığı otelin kat görevlisi 18 yaşındaki C.A.’yı taciz ettiği ileri sürülen Ürdünlü turist A.M.E., polis tarafından gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen A.M.E., sınır dışı edilmek üzere serbest bırakıldı.

Emekli asker olan A.M.E., geçen 6 Temmuz’da tatil için Marmaris’e gelerek, üç yıldızlı otele yerleşti. Türkçeyi zor konuşan A.M.E. dün odasını temizleyen kat görevlisi C.A.’ya 20 lira bahşiş verdi. Bir süre sohbet etitği C.A.’yı öğleden sonra aynı katta temizlik yaparken gören A.M.E., bu defa 50 lira bahşiş verip, tekrar odasını temizlemesini istedi. İddiaya göre, Ürdünlü turist, temizlik için odaya yönelen C.A.’yı kapı önünde sıkıştırıp, belinden tuttu. Bunun üzerine C.A., koşarak odadan çıktı ve olayı otel yönetimine anlattı.

Otel yönetiminin olayı polise bildirmesi üzerine gelen ekip hem A.M.E.’yi hem de C.A.’yı ifadelerine başvurmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. C.A., polisteki ifadesinde, kendisini taciz ettiği iddia ettiği A.M.E.’den şikayetçi oldu. Tercüman eşliğinde ifadesine başvurulan turist A.M.E. ise suçlamaları kabul etmedi, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede hakim önüne çıkarılan A.M.E., sınır dışı edilmek üzere serbest bırakıldı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen A.M.E.’nin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı.

’İKTİDARSIZIM’ DEYİP, SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Adliyeye sevk edilmeden önce sigara içmek için çıktığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde, tercüman aracılığı ile DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ürdünlü turist A.M.E., emekli asker olduğunu söyledi. 1985 yılında geçirdiği kaza sonucu ağır yaralandığını anlatan A.M.E., "26 yıldır eşimle aynı yastığa baş koyuyorum ama cinsel beraberliğim yok. Kaza sonrası iktidarsız oldum. Kat görevlisi kadına odamı iyi temizlediği için iki defa para verdim. Hatta para verdim diye ’baba’ diyerek, elimi öptü. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!