'Kaset'te tanık

Güncelleme Tarihi:

Kasette tanık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 00:09

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Meral Akşener'in avukatlarının talebiyle, "kaset iddiasıyla hakaret" davasında tanık olarak ifade verecek. Mahkeme, bunun için Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Eski MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e "kaset iddiasıyla hakaret" davasının ilk duruşması dün görüldü. İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Cemil Barlas ve Latif Erdoğan katıldı. Sanıklar Akşener’e hakaret kasıtlarının olmadığını söylerken Meral Akşener'in avukatları söz konusu kaset iddiasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de bilgisi olduğu gerekçesiyle tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukatlar ayrıca, Kemalettin Özdemir'in de tanık olarak dinlenmesini talep etti. Talebi kabul eden mahkeme, tanıkların ifadesinin alınmak üzere bulunduğu Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi. 

İstanbul Savcılığı'nca düzenlenen iddianamede, A Haber kanalında 11 Mayıs 2015 tarihinde canlı olarak yayınlanan ‘Gece Ajansı’ adlı programda katılımcı olarak bulunan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, Meral Akşener hakkında bir takım iddiaları içeren açıklamalarda bulundukları belirtilerek haklarında "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2'şer aydan 2 yıl 4'er aya kadar hapis cezası isteniyor. 

BAKMADAN GEÇME!