Kartvizitli çeteye 26 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Kartvizitli çeteye 26 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2007 14:37

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, ‘Gecelerin Gülü’ ve ‘24 Saat Hizmet’ yazılı 10 bin kartvizit bastıran ve insan ve tarihi eser kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, fuhuş yaptırma, darp, işkence, tehdit ve şantaj suçlarına karıştıkları belirlenen 28 kişilik çetenin üyelerinden 26'sı tutuklandı

Haberin Devamı

Alanya Adliyesi'ne dün saat 08.30 sıralarında getirilen zanlıların ifadeleri saat 03.30 sıralarına kadar sürdü. Sabaha karşı 26 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılardan Numan N. ve Aynur A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, “Çete üyeleri adım adım takip edildi. Yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanıp adalete teslim edildiler. 2006'da olduğu gibi 2007 yılında da başarılı çalışmalarımız devam edecek. Turizmin gözbebeği konumundaki Alanya'nın ne kadar güvenli bir yer olduğunu ortaya koyduk” dedi.

Polisin 2 aylık istihbarat çalışmasının ardından geçen hafta başı başlattığı ‘Avcı’ adı verilen operasyonda, merkezi Alanya olmak üzere Gazipaşa, Mersin ve Hatay'ı da kapsayan bölgede, insan ve tarihi eser kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, fuhuş yaptırma, darp, işkence, tehdit ve şantaj suçlarına karıştıkları belirlenen 28 kişilik çete çökertilmişti.
Operasyonda çetenin lideri olduğu belitilen Salih K. (35) ile birlikte Yüksel S. (39), Şükrü S. (36), Kerim D. (32), Ekaterine D. (35), Mustafa T. (22), Kerim Y. (37), Süleyman Y. (33), Mesut K. (33), Aynur A. (31), Süleyman Z. (36), Şakir K. (27), Necip Ş. (46), Ahmet O. (28), Murat T. (58), Süleyman E. (46), Mehmet Ali Ç. (19), Mehmet K. (44), Mehmet K. (29), Hasan A. (29), Numan N. (22), Sabire Ş. (42), Ali K. (43), Arif G. (38), Göksel F. (40), Süleyman S., Halim K. ve Tayfun Ç. yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı


Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız av tüfeği, 1 define arama detektörü, 5 kilogram esrar, 2 kilogram kenevir tohumu, 200 kök kenevir bitkisi, çeşitli tarihi eserlere ait 16 fotoğraf ele geçirilmişti. Çete üyelerinin Mersin ve Hatay'da tarihi eser kaçakçılığı için hazırlıkta olduğu da belirtildi.

KARTVİZİTLİ FUHUŞ

Ayrıca fuhuş davetiyesi niteliğinde, iç çamaşırlı kadınların fotoğraflarının yer aldığı, bir çanta dolusu yaklaşık 10 bin kartvizit ele geçirilmişti. Kırmızı ve pembe renkli kartvizitlerde, esmer ve sarışın olmak üzere 2 kadın fotoğrafı ile ‘Gecelerin gülü’, ‘24 Saat Hizmet’ gibi ifadelerin yanı sıra, bir de cep telefonu numarası yer almıştı. Bazı yabancı uyruklu kadınlara ait çok sayıda pasaportun ele geçirildiği aramalarda ayrıca, çetenin tuzağa düşürüp darp ve işkence ettiği kişilere ait tehdit amaçlı çektiği görüntülerin yer aldığı CD'ler de bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!