Karnında büyüme olan kadının hazin öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Karnında büyüme olan kadının hazin öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 12:22

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, karnı sürekli büyüyen, doktora gidemediği için hastalığına teşhis konulmayan kadın, kocası da evi terk edince 3 çocuğuyla ortada kaldı.

Haberin Devamı

Sürekli büyüyen karnı nedeniyle hareket edemez hale gelen Ayşe Topuz (45), her an yıkılma tehlikesi gösteren metruk bir evde, komşularının getirdiği yiyecek ve yardımlarla yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Karnındaki büyüme nedeniyle hareket edemez ve çocuklarına bakamaz hale gelen Topuz, çocuklarıyla dramatik bir yaşam sürdürüyor.

“HASTALANINCA, YÜK OLARAK GÖRDÜ TERK ETTİ, GİTTİ”

Topuz, eşi Ahmet Topuz'un hastalığı başlayınca kendisini 2 yıl önce terk ettiğini belirtti. Umut (8), Dilara (10), ve Dilek (12) isimli üç çocuğu bulunduğu ve maddi imkansızlık nedeniyle tedavi olamadığını anlatan Topuz, karnı sürekli büyüdüğü için eğilemediğini, gezemediğini, çocuklarının yardımıyla hareket ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Tedavi yaptıramadım. Yeşil kartımız var ama kimse ilgilenmiyor. Komşularım yemek getiriyorlar. Rahatsızlanınca, eşim, beni ve çocuklarımı bırakıp gitti. Beni artık işe yaramaz, yük olarak gördüğü için gitti. 13 yıllık evliydim. Sağlığımı geri istiyorum.”

“TEK İSTEDİĞİM ANNEMİN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI”

Topuz'un 12 yaşındaki kızı Dilek ise hem kardeşleriyle hem de annesiyle ilgilenmeye çalışıyor. Ev işlerini yapmaya çalıştığını ancak üstesinden gelemediğini belirten Dilek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Komşularımız geliyor, yardım ediyor. Annemin iyileşmesini istiyorum. Ben ev istemiyorum. Bu durumda yaşamaya razıyım yeter ki annem sağlığına kavuşsun. Tek isteğim annemin sağlığına kavuşması. Annemi bu halde görmek çok üzüyor. Kardeşlerimle de ilgileniyorum. Okulumuz da var. Hem de ders çalışmak zorundayız. Evi pek toplayamıyorum.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!