Karneler ne zaman verilecek? Takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır?

Güncelleme Tarihi:

Karneler ne zaman verilecek Takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 11:51

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sonlarına yaklaşılıyor. Sömestr tatiline çok az bir zaman kaldı. Peki, ilk dönem karneleri ne zaman verilecek? Takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Bir dönemi daha geride bırakmak üzere olan öğrenciler, karne heyecanı yaşamaya başladı. Sömestr tatilini huzurlu bir şekilde geçirebilmek için iyi notlar almak isteyen öğrenciler kısa zaman içerisinde karnelerine kavuşacaklar. Öğrencilerin bazıları okul durumlarına göre karnelerini 21 Ocak Perşembe günü alabilecek. Aksi bir durum olmadığı takdirde tüm öğrenciler ise 22 Ocak Cuma günü karnelerine kavuşacak. Karnelerin alınması ile birlikte 15 günlük yarıyıl tatili başlamış olacak. İkinci dönemin zil sesleri ise 8 Şubat Pazartesi günü çalacak.

E-OKUL VBS İLE TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Günümüz teknolojisi sayesinde veliler, öğrencilerinin notlarını E-Okul VBS sisteminden kontrol edebiliyor. Bu sistem sayesinde veliler, öğrencilerinin not bilgilerinin yanı sıra devamsızlık, davranış notları ve sınav tarihlerini de öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

VBS sisteminden takdir ve teşekkür belgesi hesaplama işlemi de yapılabilmektedir. TC numarası ve okul numarası ile giriş yaptıktan sonra güvenlik sorularına doğru cevabı vererek takdir, teşekkür hesaplama sayfasını açabilirsiniz. Bu sayfa açılınca öncelikle her dersin ait olduğu bölüme dersten alınan notları yazın ve derslerin haftalık saatlerini de tabloya işleyin. Hesapla butonuna tıkladığınızda öğrencinizin hangi belgeyi alabileceğini ve ortalamasını göreceksiniz.

Ayrıca basit bir yöntem ile de hangi belgeyi alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Hiçbir dersin notunun 50 puandan aşağıda olmaması koşuluyla 70 ve 84,99 puan aralığında ders ortalamasına sahip olan öğrenciler teşekkür belgesi almaya hak kazanmaktadır. Aynı zamanda ortalaması 85 ve 100 puan arasında olan öğrenciler ise takdir belgesine sahip olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!