'Kardeşimi öldüren bulunsun'

Güncelleme Tarihi:

Kardeşimi öldüren bulunsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 10:21

İZMİR´in Karabağlar İlçesi´nde, sigara almak için evinden dışarı çıktığı sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşun yağmuruna tutulup öldürülen, kapatılan DTP´nin Başkanı Ahmet Türk´ün akrabası Cahit Sincar´ın, ablası Nuriye Sincar, “Seri katili kısa sürede yakaladılar ama benim kardeşimi öldüren kişi elini kollunu sallayarak sokakta geziyor” dedi.

Haberin Devamı

Olay, geçen 9 Nisan´da saat 23.00 sıralarında, Eskiizmir Semti 4574 Sokak 13 numara önünde meydana geldi. Çanta imalatçısı evli ve 3 çocuk babası 27 yaşındaki Cahit Sincar´a, markete sigara almaya gittiğinde ateş açıldı, vücuduna isabet eden 4 kurşunla ağır yaralandı. Sincar kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, olay yerinde yapılan incelemede 8 boş kovan bulundu. Zanlı başlatılan çalışmalara rağmen yakalanamadı. Kapatılan DTP´nin Başkanı Ahmet Türk´ün, annesinin dayısı olduğunu belirten 30 yaşındaki Nuriye Sincar, ``Seri katili kısa sürede yakaladılar ama benim kardeşimi öldüren kişi elini kollunu sallayarak sokakta geziyor'' diye konuştu.

 

Haberin Devamı

BABASININ TAZİYESİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

 

Geçen 2 Nisan´da babaları 62 yaşındaki İsmail Sincar´ın mide kanserinden vefat ettiğini anlatan Nuriye Sincar, ``Olay günü kardeşim Cahit, taziye için gelen misafirlerimizi uğurladıktan sonra bakkala sigara almaya gitti. Evden çıktıktan bir süre sonra silah sesleriyle birlikte kardeşimin çığlığını duyduk. Koşarak aşağı indiğimde kardeşimi kanlar içerisinde yerde yatarken gördüm. Kardeşim kendisini, tanımadığı, uzun boylu ve siyah ceketli bir kişinin vurduğunu söyledi'' dedi.

 

Kardeşini biran önce hastaneye yetiştirmeye çalıştıklarını ve bu nedenle sağlık ekiplerini beklemeden kendi otomobillerine bindirdiklerini belirten abla Sincar, ``Kardeşimin, kendisini vuranların kaçtığını belirttiği yönde ilerlerken önümüze çıkan bir otomobille karşılaştık. Bize yol veren otomobilde 3 kişi vardı. Otomobildeki yakınlarımız araçta bulunanlardan birinin kardeşim Cahit´in verdiği eşkal bilgileriyle benzerlik gösterdiğini söyledi. Şimdi o katil dışarıda ve biz 20 gündür yakalanmasını bekliyoruz'' dedi.

 

"HERKESİ KATİL ZANLISI OLARAK GÖRÜYORUM"

Haberin Devamı

 

Kardeşi Cahit Sincar´ın evine bağlı birisi olduğunu vurgulayan abla Nuriye Sincar, ``Kendi çanta imalathanemizde beraber çalışıyoruz. Kimseyle alacak verecek meselemiz yok. Kardeşim evden işe, işten eve giden birisi. Hiç kimseyle bir kavgası bir sorunu yok. Sokakta gördüğüm herkese `acaba kardeşimi bu mu öldürdü' diye bakıyor, korkuyorum. Geceleri gözüme uyku girmiyor. Katil yakalanırsa kardeşimin günahının, suçunun ne olduğunu soracağım. Neden özellikle taziye gününde öldürdüğünü soracağım. Bize acı üstüne acı yaşattı. Halen daha şoktayım'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!