‘Kardeş şehir’ uyanıklığı

Güncelleme Tarihi:

‘Kardeş şehir’ uyanıklığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2002 01:37

Dünya Kupası maçları, belediye başkanlarının ‘kardeş şehir’ çalışmalarını Güney Kore’ye yoğunlaştırdı. Yerel yöneticilere, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de eşlik ediyor.

Güney Kore ve Japonya’da tüm hızıyla süren 17. Dünya Kupası, özellikle belediye başkanlarına ‘kardeş şehir’ bahanesiyle parasını cebinden ödemeden Uzakdoğu gezisi yapma fırsatı doğurdu.

Türkiye’nin bir çok merkezinin belediye başkanları, başta ‘kardeş şehir’ olmak üzere çeşitli gerekçelerle Türk Milli Takımı’nın maçlarını oynayacağı Kore’ye geldi.

İKİNCİ KORE ÇIKARMASI

Son olarak, İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna beraberindeki 5 kişilik heyetle Kore’nin Pusan Kenti’ne gitti. Gürtuna, Pusan’ı İstanbul’a kardeş kent ilan edecek.

Bursa Valisi Ali Fuat Güven ve Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, kardeş kentleri Tegu’yu ziyaret edecek.

İzmit Belediye Başkanı Sefa Sirmen Brezilya-Türkiye maçının da oynanacağı Ulsan’ı kardeş kent olarak ziyarete geliyor.

Bu arada Belediyeler Birliği de sayıları tam olarak bilinmeyen belediye başkanını G. Kore’ye getiriyor. Ama iki maç arasında belediye başkanları bir Pekin ziyaretinde bulunacaklar.

Türklerin ikinci Kore çıkarması dün İstanbul’dan kalkan bir uçak ile başladı. Futbol Federasyonu’nun THY’den özel olarak kiraladığı uçakta Bakanlardan Fikret Ünlü ile Safter Gaydalı da vardı. Türkiye’nin Güney Kore Büyükelçiliği, iki bakanı ağırlamaya hazırlanıyor.

Ayrıca sayıları henüz tam belli olmamakla beraber çok sayıda milletvekili de yarınki Türkiye-Brezilya maçını izlemeye gelecek. Geliş toplu olsa da dönüşlerin tarifeli seferlerle yapılması bekleniyor. Hatta rezervasyonlar teker teker yapılmaya başlandı.

ÖZEL GÖREVLİ BÜYÜKELÇİ

Gelen heyetlerle ilgilenmek ve Milli Takım ile ilgili gelişmeleri ve organizasyonu yakından takip etmek için Dışişleri Bakanlığı da Büyükelçi Şükrü Tufan’ı ve yardımcısı Cem Kahyaoğlu’nu özel olarak Güney Kore’ye yolladı. Türkiye’nin Güney Kore Büyükelçisi Tomur Bayer de gelişmeleri yakından izliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!