Güncelleme Tarihi:
BBC Türkçe’ye göre sonuçları bilim dergisi Lancet Public Health’de yayımlanan araştırmaya 45-64 yaş grubundaki 15.428 kişi katıldı. Bu kişilerin 25 yıl izlenmesinden sonra enerjilerinin yüzde 50-55’ini karbonhidratlardan alanların ölüm risklerinin, düşük ve yüksek oranda karbonhidratlarla beslenenlere kıyasla biraz daha az olduğu ortaya çıktı. Sebzeler ve meyveler de karbonhidrat içeriyor. Ancak karbonhidratın asıl kaynağı nişastalı yiyecekler, ekmek, pirinç, makarna ve kahvaltılık gevrekler.
Araştırmacılara göre ılımlı derecede karbonhidrat tüketen kişiler enerjilerinin yüzde 30 ya da daha azını karbonhidratlardan alanlardan (çok az karbonhidrat tüketen grup) dört yıl, yüzde 30-40 karbonhidrat tüketenlerden (az karbonhidrat tüketen grup) 2.3 yıl, yüzde 65 ve daha fazla karbonhidrat tüketenlerden de (yüksek oranda karbonhidrat tüketen grup) 1.1 yıl daha fazla yaşıyor.