‘Karbonat Arnavut’

Güncelleme Tarihi:

‘Karbonat Arnavut’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 00:00

Bir Arnavut, ‘Tokatçı’ filminin sahte eroin satılan mafya babası ‘Karbonat Erol’unu İstanbul’da birebir yaşadı. 100 bin Euro’ya ‘eroin’ yerine ‘un’ verilen Arnavut, memleketinde dolandırıldığını anlayıp apar topar Türkiye’ye döndü. Eroini kurtarmak için uğraşırken olaya polis müdahele edince işler karıştı...

Haberin Devamı

BAŞROLLERİNİ Kemal Sunal ve Şevket Altuğ’un paylaştığı ‘Tokatçı’ filminde Ünal Gürel’in canlandırdığı, sahte eroin satılan mafya babası ‘Karbonat Erol’ gerçek oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesine göre, komedi filminin gerçek hayattaki versiyonu şöyle yaşandı:
Arnavutluk vatandaşı Florian Mançellari (28), 2011 Aralık’ında eroin alıp Avrupa’ya götürmek için İstanbul’da yaşayan Arnavutluk vatandaşı İbrahim Sula’ya başvurdu. Sula’nın tanıdığı, Arnavut asıllı Türk vatandaşı Muhammed Alioğlu, eroin için ‘Dayı’ lakaplı Mehmet Akbay’a gitti. Akbay (49), Mançellari’ye eroin diye un satmayı planladı, arkadaşları Mustafa Has, Selim Özkan ve Fırat Pamuk’tan yardım istedi.
Toplam 10 kilo eroin için ücret 100 bin Euro’ydu. Sözde eroin, 30 bin Euro’su sonra ödenmek koşuluyla 29 Aralık 2011’de İstanbul Otogarı’nda Mançellari’ye teslim edildi. Arnavutluk’ta açtığı çuvaldan un çıkan Mançellari, 31 Aralık’ta apar topar İstanbul’a döndü. Sula ve Alioğlu ile buluşup dolandırıldığını anlattı. Alioğlu, ‘Dayı’ Mehmet’i aradı. Bir buluşma ayarlandı. Ancak buluşmada taraflar birbirine girince, olaya polis müdahale etti. Mançellari, İbrahim Sula ve Muhammed Alioğlu, gasp edildiklerini söyleyerek şikayetçi oldular.

Haberin Devamı

Dava da ‘gasp’tan açıldı

Polis, üç gün içinde Mehmet Akbay ve beraberindekileri yakaladı. Ancak bu sırada, sahte eroin satışı da ortaya çıktı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, eroin satışından soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Ancak Mehmet Akbay, Mustafa Has, Selim Özkan ve Fırat Pamuk hakkında gasp suçundan fezleke hazırladı. Fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 4 kişiye 16 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!