Karar belli

Güncelleme Tarihi:

Karar belli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 02:00

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Hasdal Askeri Cezaevi ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan asker, milletvekili ve gazetecilerle görüştü.

Haberin Devamı

Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Metin Feyzioğlu, “Alınan önlemlerle karar önceden verildi” dedi. Silivri Cezaevi’nin yanına kurulan nöbet çadırını ziyaret eden Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:

Yaşanan her gün hukuk tarihi açısından büyük bir utanç. Hiçbir hukuksuzluk tarihte karşılıksız kalmadı. Geldiğimiz gün itibariyle Ergenekon ve Balyoz adlı davalar sürecinde ne kadar büyük haksızlıkların yapıldığı ve önceden kurgulanmış bir senaryonun adım adım işletildiğini gördük. Amaçlarının suçluyu suçsuzdan, doğruyu yanlıştan ayırmak değil, bir taraftan TSK’yı tamamen çökertmek, diğer yandan da toplumsal muhalefeti susturmak, sindirmek olduğu sadece içeride değil uluslararası camiada da görülmüştür. Mahkemenin vereceği karar belli. Sadece etrafımıza bile baktığımızda yurttaşların bölgeye ulaşmasının yasaklanması ve her ne pahasına olursa olsun hayata geçirilmesine yönelik tedbirlerin alınmış olması, mahkemenin vereceği karara dair önemli işarettir.

Mahkeme kararı Türk milleti adına veriyor gibi görünse de, Türk milletinin bundan memnun olmayacağı anlaşılıyor. Türk milletinin buraya gelmesi engellenmiştir. Yargı kararını göğsünü gere gere değil, adeta bir mahcubiyet içinde fısıldayarak vermek istemektedir. Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş bir olayı gördük. Usul esasın giriş kapısıdır. Yanlış kapıyı açarsanız yanlış odaya girersiniz. O kadar çok yanlış kapılar açıldı, o kadar çok usulsüzlük yapıldı ki yarın (bugün) doğru odaya girilmesini beklemek hayalciliktir. Biz adil yargılanma hakkının, savunma hakkının hiçe sayıldığı ve seyahat özgürlüğünün, düşünceyi açıklama özgürlüğünün yok sayıldığı bu davada hükmün millet adına olmadığını biliyoruz. Bu millet bu davalar hakkında hükmünü çoktan vermiştir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!