Karaoğlan 40 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Karaoğlan 40 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de çizgi roman dünyasının en 'kıdemli' karakterlerinden biri olan Karaoğlan, 40'ıncı doğum yıldönümünü kutluyor. Maceraları, sadece günlük gazetelerde değil, albüm olarak da yayınlanan, bir çok kez sinemaya da uyarlanan Karaoğlan'ın 40'ıncı doğum yıldönümü, yaratıcısı olan Suat Yalaz'ın da 50'nci sanat yılıyla aynı zamana denk geldi. Usta çizer, Karaoğlan da dahil, geride bıraktığı 50 yıl boyunca yarattığı bütün karikatür ve çizgi roman karakterlerini Beyoğlu Atlas Pasajı'ndaki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Bütün Eserleriyle Suat Yalaz adlı bu sergi, 15 Kasım tarihine kadar sürecek.

Serginin 'fikir babaları' Karaoğlan hayranı ressam Arslan Eroğlu ile Leman dergisi çizerlerinden Mehmet Çağçağ ve Tuncay Akgün.

Suat Yalaz bu sergisini ‘‘Mal beyanı gibi bir şey’’ diye tanımlıyor. ‘‘Ne bulduysak sergilemeye çalıştık.’’

Kırşehir'de 1932 yılında doğan Suat Yalaz, en önemli karakterlerinden biri olan Karaoğlan'ı 1960'da Akşam Gazetesi'nde çizdiği sırada yarattı. Yalaz'ın karikatür dışında bir başka tutkusu daha vardı: sinema. Yeşilçam'da 10 yıl süren sinema serüveni boyunca 8 filme imza atı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!