Karanlık Kontes’in 200 yıllık sırrı

Güncelleme Tarihi:

Karanlık Kontes’in 200 yıllık sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 01:10

Fransız Devrimi’nde kaçmayı başaran, kraliyet ailesinin en gizemli üyesi olan Marie Thérèse Charlotte’a ait olduğu sanılan Almanya’daki mezar kazılmaya başlandı.

Haberin Devamı

1789 Fransız Devrimi’nde giyotinle idam edilen Kral 16. Louis ile Marie Antoniette’in en büyük kızları, kraliyet ailesinin en gizemli üyesi Marie Thérèse Charlotte’a ait olduğu sanılan Almanya Hildburghausen kasabasındaki mezar, önceki gün kazılmaya başlandı. Mezarda yatan, her zaman peçeli gezdiği bilinen “Karanlık Kontes” lakaplı kadının, Fransız Devrimi’nden kaçmayı başararak canını kurtaran tek kraliyet üyesi olan Marie Thérèse olduğu sanılıyor.

Cenaze töreni bile yapılmadı

1837’de 60’lı yaşlarında öldüğü sanılan Marie Thérèse Charlotte, muhtemelen dini bir tören dahi yapılmaksızın hemen defnedildi. Alman bilimadamları şimdi 1830 yılında 20 dakikalığına Fransa Kraliçesi de olan Marie Thérèse’nin 200 yıllık sırrını öğrenmek, mezarın ona ait olduğunu kesinleştirmek için DNA testi yapacak. Hildburghausen Müze Müdürü Michael Romhild, “Modern bilim Karanlık Kontes’in kaderini aydınlığa kavuşturacak” dedi.

Haberin Devamı

DNA testi yapılacak

1830 yılında 20 dakikalığına Fransa Kraliçesi de olan Marie Thérèse’ya ait olduğu sanılan mezar iş makineleri yardımıyla kazıldı. Mezarın, Kral 16. Louis ile Marie Antoniette’in kızına ait olduğunu kesinleştirmek için DNA testi yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!