Karaman'da çığ yolları kapattı

Güncelleme Tarihi:

Karamanda çığ yolları kapattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2009 20:11

KARAMAN- Alanya karayolu Sarıveliler İlçesi yakınlarında çığ düşmesi nedeniyle trafiğe kapandı, iki otobüs ile 15 araç yolda mahsur kaldı.

Otobüs ve araçlarda bulunan yaklaşık 100 kişi bölgeye yakın olan Karapınar Köyü sakinlerinin evine yerleştirildi. Kar yağışı nedeniyle ilçede okullar da 1 gün tatil edildi.

Karaman- Alanya Karayolu, saat 18.00 sıralarında Sarıveliler İlçesi Kuşyuvası Mevkii'nde çığ düştü. Çığla birlikte yaşanan toprak kayması sonucu karayolu trafiğe kapandı. Alanya'dan Karaman’a gelen 3 araç ve Sarıveliler İlçesi'nden Alanya istikametine giden 2 otobüs ve yaklaşık 15 araç yolda mahsur kaldı. Bu araçlarda bulunan yaklaşık 100 kişi, yakındaki Karapınar Köyü sakinlerinin evlerine yerleştirildi.
Karaman'dan yol açma çalışmaları için bölgeye giden bir iş makinesi ve kepçe yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kayarak yoldan çıktı.

Araçların kurtarılması ve yolun ulaşıma açılması için ikinci bir iş makinesi bölgeye gönderildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sarıveliler İlçesi’nde okullar yarın tatil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!