Karadeniz çok can aldı

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz çok can aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 00:00

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte sahillere akın eden tatilcilerden ardı ardına boğulma haberleri geldi. Çoğu Karadeniz'e sahil tatil beldelerinde 8 kişi boğularak hayatını kaybederken Batman'da da 3 kişi boğularak öldü.

Haberin Devamı

Bartın'da aileleriyle Ankara'dan İnkum sahiline tatile gelen Emre Aktaş (17) ve ağabeyi Celal Aktaş (25) serinlemek için girdikleri denizde akıntıya kapıldı.Emre Aktaş'ın kayalıklara vuran cesedi Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar tarafından çıkartıldı. Merkeze bağlı Güzelcehisar köyü sahilinde ise şişme botla denize açılan iş arkadaşları Koray Er (20) ve Hüseyin Akküp (37), botun devrilmesi sonucu denize düştü. Yüzme bilmedikleri öğrenilen Er ve Akküp, vatandaşlar tarafından sahile çıkarıldı. Er ve Akküp, kaldırıldıkları Bartın Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KOCAELÄ°

Kandıra ilçesinde serinlemek için denize giren 17 yaşındaki genç boğuldu
  Â
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bağlı Bağırganlı bildesinde denize giren 17 yaşındaki Ogüncan Zengin boğuldu. Büyükşehir Belediyesi sahil kurtarma ekipleri, yaklaşık 2 saat süren arama çalışmalarının ardından Zengin'in cesedini buldu.

SÄ°NOP

Haberin Devamı

Sinop'ta serinlemek için denize giren Metehan Kabaca (21)  ile Mahmut Kabaca (37) kardeşlerden Metehan Kabaca çırpınmaya başlayınca çevredekiler yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağman kurtarılamadı.

ZONGULDAK

Karadeniz Ereğli'de Ereğli-Alaplı karayolu plajlar mevkisinde denize giren Emre Öztürk'ün (14), dalgalara kapılarak gözden kaybolduğunu fark eden arkadaşları, durumu çevrede bulunan vatandaşlara bildirdi. Denizden çıkarılan Öztürk, plajda bulunan can kurtaranların ilk müdahalesinin ardından sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

SAMSUN

Samsun'da Samsun’un İlkadım ilçesi Batıpark Fener Plajı’nda denize giren Sefer Şen isimli genç, boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarmak için suya daldı. Çocuğun hayatını kurtarmayı başaran genç, boğularak hayatını kaybetti. Atakum ilçesi İncesuyalı Mahallesi'nde  Fatih Danışmaz (17) ve Erdal Eftal Erdoğan (17)  arkadaşlarıyla birlikte denize girmek için sahile geldi. Denize giren Danışmaz ve Erdoğan akıntıya kapıldı. Durum güvenlik güçlerine  bildirldi. Olay yerine gelen  Samsun Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği  ekipleri Fatih Danışmaz'ın cesedini sudan çıkardı.

BATMAN'DA DA BOÄžULMA VAKASI

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Batman'da serinlemek amacıyla suya giren biri Afganistan uyruklu 3 kişi, boğuldu. Batman merkezde Seyit Muhammet Musrevi isimli Afgan uyruklu bir kişi erinlemek için girdiği Dicle  Nehri'nde boğuldu.  İkinci boğulma vakası ise Kozluk’un Yanıkkaya köyü mevkiinde Batman Barajı'nda meydana geldi. Silvan’dan piknik yapmak amacıyla aileleri ile birlikte baraj kenarına giden Ömer Altay (20) Mehmet Çağır (18) adlı 2 genç, serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!