Isparta, Kocaeli, Ankara, Eskişehir ve Konya'da okullar tatil mi? Kar nedeniyle okulların tatil olduğu iller

Güncelleme Tarihi:

Isparta, Kocaeli, Ankara, Eskişehir ve Konyada okullar tatil mi Kar nedeniyle okulların tatil olduğu iller
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2020 07:10

Okullar yarın tatil mi sorusu kar yağışıyla beraber yanıtı araştırılan konulardan oldu. Kent genelinde perşembe akşamı başlayan karla karışık yağmurun ardından valiliklerin yapacağı kar tatili açıklaması beklenmeye başlandı. Kar için uyarıların yapıldığı Isparta, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Konya gibi illerde de öğrencilerin tatil beklentisi arttı. Araştırmalar devam ederken Isparta Valiliği'nden açıklama geldi. Gözler şimdi 7 Şubat'ta eğitim öğretime ara verilen illerde. Peki, okullar nerelerde tatil? İşte kar nedeniyle okulların tatil olduğu iller

Haberin Devamı

Okullar tatil mi sorusu, kar yağışının başlamasıyla merak konusu oldu. Kar yağışının bazı illerde artmasıyla  veli ve öğrencilerin gözü kar tatili haberlerine çevrildi. Kar yağışı uyarısının yapıldığı Kocaeli, Muğla, Ankara, Eskişehir, Konya gibi illerde de eğitim öğretime yarın ara verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Peki, okullar nerelerde tatil?

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

İstanbul Valiliği, gün boyu yağmur şeklinde devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmura, yüksek kesimlerde yer yer kar şekline dönmesinin beklendiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, "Cuma günü akşam saatlerinde başlayıp cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam edecek kar yağışının, Avrupa Yakası ve güney kıyılarında 1-3 santimetre, Anadolu Yakası'nın iç ve kuzey kesimlerinde 3-5 santimetre örtü bırakması tahmin edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul ve doğusunun (Kocaeli, Sakarya, Yalova) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ISPARTA'DA OKULLAR YARIN TATİL

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yarın köylerdeki okullarla taşımalı eğitime ara verildi.

Yalvaç ilçesinde kar yağışı etkisini gösterirken, eğitim öğretimde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 7 Şubat Cuma günü ilçeye bağlı köylerdeki okullarla taşımalı eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

ANKARA, ESKİŞEHİR, KOCAELİ VE DİĞER İLLERDE OKULLAR TATİL Mİ? 

Kar yağışı uyarısının yapıldığı illerde henüz kar tatili açıklamaları yapılmadı. Valiliklerden gelen son dakika kar açıklamalarını haberlerimizde vereceğiz. 

TUNCELİ'DE OKULLAR YARIN TATİL EDİLDİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının devam ettiği belirtildi.

Kar nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşanabileceği ifade edilen açıklamada, bu nedenle ilçedeki okullarda yarın ve 7 Şubat'ta eğitime ara verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin uyardığı kar yağışı Tunceli'de etkisini sürdürüyor. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Ovacık İlçesindeki tüm okullar  tatil edildi. Yağışları bölge genelinde hafta sonuna kadar belirli aralıklarla süreceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

AĞRI'DA OKULLAR PERŞEMBE GÜNÜ TATİL EDİLDİ 

Ağrı’da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeni ile il merkezine bağlı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar yarın tatil edildi.

Ağrı’da iki gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 06.02.2020 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. İl merkezindeki okullarımızda eğitim ve öğretime ara verilmemiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Ağrı’nın Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinde de köy okulları ve taşımalı eğitim kapsamındaki okulların da tatil edildiği bilgisine ulaşıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!