Kar altında bayıltan koşu

Güncelleme Tarihi:

Kar altında bayıltan koşu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 13:34

ERZURUM’da kar yağışı altında yapılan ilk ve orta dereceli okullar arası atletizm grup yarışları, sporculara zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

KAR ALTINDA BAYILTAN KOŞU / FOTO GALERİ

Bitiş çizgisine ulaştıktan sonra bayılan sporculara sağlık görevlileri müdahale etti. Nefes almakta zorlanan öğrencilere ise öğretmenleri yardımcı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen atletizm grup yarışları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde yapıldı. Bölgedeki 20 ilden ilköğretim ve lise öğrencisi 2 bine yakın sporcunun katıldığı grup yarışları kar yağışı altında gerçekleştirildi. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde öğrenciler bin, bin 500, 2 bin, 3 bin ve 5 bin metrede şampiyon olmak için mücadele etti.

Hakemlerin başla işaretiyle dereceye girmek için mücadele eden sporcuların bir bölümü, bitiş çizgisini geçtikten sonra bayıldı. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı altında yapılan yarışmalarda baygınlık geçiren öğrencilere sağlık ekipleri müdahale ederken, nefes almakta zorlanan öğrencilerin yardımına ise öğretmenleri yetişti. Yerlere uzanan öğrencileri kucaklarında minibüslere taşıyan öğretmenler, başarısız olan öğrencileri de sakinleştirmeye çalıştı.

Yarışmaları izleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Türkiye’de 4 ilde atletizm grup yarışmalarının yapıldığını bildirdi. Çintimar, grup yarışlarında dereceye girenlerin final müsabakalarına katılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!