Kapıkule'deki içki ve sigara kaçakçılığında 8 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Kapıkuledeki içki ve sigara kaçakçılığında 8 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2006 14:42

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, “Teşekkül halinde içki ve sigara kaçakçılığı” yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 21 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, tutuklu 8 sanığın tahliyesine karar verdi.

Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazla olması nedeniyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda yapıldı. Duruşmaya, 8'i tutuklu 21 sanıktan 19'u katıldı.

Tutuksuz yargılanan Cenap Çimen, savunmasında Global gümrüksüz satış mağazasında hamal olarak çalıştığı için depoya gelen malları taşıdığını, yolcularla satış yapma gibi bir görevinin bulunmadığını belirtti. Çimen, dava açılmadan 2-3 ay önce işyerinden ayrıldığını da söyledi.

Tutuklu sanıklar İlham Tüdeş, Pervent Altun, Tahir Baydar, Esmer Altun, Hasan Korkmaz, Necmettin Oğuz, Adnan Yıldız ve Elfesiye Çimen, 6 aydır, işlemedikleri bir suçtan dolayı tutuklu olduklarını iddia ederek, tahliyelerini istediler.
Tutuklu sanık avukatları Mete Türkay, Neslihan Türkay Özkan, Nergiz Sivrikaya ve Mustafa Polat da müvekkillerinin tutuklu bulundukları sürenin göz önünde bulundurularak tahliyelerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan İlham Tüdeş, Pervent Altun, Tahir Baydar, Esmer Altun, Hasan Korkmaz, Necmettin Oğuz, Adnan Yıldız ve Elfesiye Çimen'in tahliyelerine karar verdi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda geçen yıl 5 Aralıkta yapılan operasyonda Edirne ve İstanbul'da “Teşekkül halinde içki ve sigara kaçakçılığı” yaptıkları iddiasıyla gümrüksüz satış mağazası sahip ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 36'sı tutuklu, 14'ü tutuksuz 50 kişi hakkında adli işlem başlatılmıştı.

Gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanları hakkındaki dosya ayrılmıştı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda “Teşekkül halinde içki ve sigara kaçakçılığı” yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 14'ü tutuklu, 21 kişinin yargılandığı davada 6 kişi 12 Mayısta tahliye edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!