‘Kanserli köy’de numuneler temiz çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Kanserli köy’de numuneler temiz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 12:05

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi'nin kanserli hastaların çok olduğu ileri sürülen Karabağ Köyü’nde üçüncü kez sağlık taraması yapıldı.

Yapılan son taramalarda kanser hastasına rastlanmazken, su ve toprak numunelerinin de temiz çıktığı belirtildi. 15 kişinin kanserden hayatını kaybetmesi, 7 kişinin de tedavisinin sürmesi üzerine harekete geçen sağlık müdürlüğü köydeki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Yüksekova ilçesi’ne bağlı 300 haneli Karabağ Köyü’ndeki kanser endişesi sürerken, Sağlık Müdürlüğü de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar 15 kişinin kanser hastalığı yüzünden hayatını kaybettiği, 7 kişinin de Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü Karabağ Köyü’nde, Hakkari Sağlık Müdürlüğü hastalığa neden olan etkenleri ortaya çıkarmak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Daha önce köyde 2 kez sağlık taraması yaparak su ve toprak numuneleri alan Sağlık Müdürlüğü, üçüncü kez köye gitti.

SONUÇLAR TEMİZ

Hakkari Sağlık Müdürü Özlem Köse, uzman 3 kişilik ekiple birlikte köye giderek bir kez daha sağlık taraması yaptı. Sağlık Müdürü Köse, su ve toprak numunelerinden çıkan sonuçların temiz çıktığını belirtirken, köyde yapılan taramalarda ise yeni bir kanser hastasına rastlamadıklarını anlattı. Köse, bunun sevindirici olduğunu belirtirken, bu hastalığın nedenlerini de araştırmaya devam ettiklerini kaydederek şöyle konuştu:

“Daha önce elimize geçen raporlar, bu kişilerin kanserden öldüğünü gösteriyor. Bu soruna ulaşabilme açısıdan bir sağlık taraması planladık. Burada sağlık sorunları olmayıp, ancak ailesinden kanser hastasından ölen vatandaşların böyle bir risk altında olup olmadığını öğrenebilmek için sağlık taraması yaptırdık. Şu an çevresel bir sorun mevcut değil. Yaptığımız taramalarda vatandaşlarda herhangi bir kanser endişesi taşıyan bir bulgu da yok. Yine de araştırmalarımızı sürdürüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!