Kangallar Türk Yürüyüşü’ne gitti

Güncelleme Tarihi:

Kangallar Türk Yürüyüşü’ne gitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2002 02:15

New York’ta 18 Mayıs’ta yapılacak geleneksek Türk Yürüyüşü’ne katılacak 2 Kangal cinsi köpek, dün ABD’ye götürüldü. İzmir’deki Kangal köpeği çiftliğinde yetiştirilen, Uzunyayla tipi ‘Arak’ ve Toros tipi ‘Kocabaş’ adlı Kangal köpekler, Türk Çoban Köpeklerini Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Doğan Karatay ve Başkan Yardımcısı Onur Karlı ile ABD’ye gitti.

Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Karatay, yürüyüşe katılma önerisinin ABD’deki Kangal Köpek Kulübü ile Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu’ndan geldiğini söyledi. Bu daveti Kültür Bakanı İstemihan Talay’a ilettiklerini ve uygun karşılanması üzerine yola çıktıklarını belirten Karatay, şunları söyledi:

‘Bu köpeklerin her biri ayrı ayrı çok mükemmel özellikleri olan hayvanlar. Kangal dünyanın en güçlü köpeği. Koruma köpeği olarak dünyada eşi olmayan özelliklere sahipler. Bir Kangal sahibini ölmeden asla terk etmez.’ dedi.

Karatay, seyahatin masraflarının Kültür Bakanlığı tarafından karşılandığını söyledi.

Karatay, ‘ABD Başkanı Bush’a bir Kangal hediye etmek istiyoruz. ABD’deki Kangal Derneği Başkanı Prof. Dr.Salim Yılmaz, sayın Bush’a bu steğimizi iletecek.’ dedi.

Öte yandan Dernek Başkan Yardımcısı Onur Karlı, ABD’ye giden 3 yaşında, 85 kilogram ağırlığındaki Arak ile 6 yaşında ve 90 kilogram ağırlığındaki Kocabaş’ın, türünün en iyi örnekleri olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!