Kandil'e kıyamadıkları bombaları attılar

Güncelleme Tarihi:

Kandile kıyamadıkları bombaları attılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 23:32

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, darbe girişimi gecesi 51 şehidin verdiği Özel Harekât Daire Başkanlığı yerleşkesini dün ziyaret etti.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaşı, “Buraya atılan bomba kabiliyet ve imkân bakımından F-16’ların kullanabildiği en iyi mühimmat olan lazer güdümlü MK 84 tipiydi. Kandil’e atmaya kıyamadıkları, bombayı buraya attılar. Geçmişte F-16 pilotu olarak çalışan kumpasla hava kuvvetlerinden atılanlar tarafından bu beyan ediliyor. Terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için yapıyorlar” dedi. Başkanlık Eğitim Şube Müdürü Recep Korhan Güven ise yaptığı sunumda, “Şırnak’ta operasyondaki arkadaşımız dahi operasyonu bırakıp buradaki müdahaleye katılmıştır. 51 arkadaşımız şehit oldu. 20-25 gün boyunca her gün üç dört cenaze kaldırdık” dedi.

1200’ÜNÜ ÇIKARDIK
15 Temmuz gecesi Daire Başkanlığı görevinde bulunan, şu anda Sivas İl Emniyet Müdürü olan Turan Aksoy ise şunları kaydetti: “Neden bizi bombaladılar? Göreve başladığımda yaklaşık 1200 FETÖ personelini buradan çıkardık. Sayımız 7 bin 500’dü. Ocak ayına kadar 14 bin seviyesine ulaşacağız.” Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz da özetle şöyle dedi: “17-25 Aralık’tan sonra temizlendi baskı altında kaldılar. Kanun dışına çıkma eğilimleri yoktu. Sürekli izleniyordu, yanlışlarında işlem yapılıyordu. Eğer çıkarmalar olmasaydı, darbe başarılı olurdu.” Özel Harekât Daire Başkanı Selami Türker de “Biz bu yapıyı polis kolejine başladığımızdan beri biliyoruz ama çok hâkim oldukları için ifade edemiyorduk” diye konuştu. 

Kandile kıyamadıkları bombaları attılar


KOMİSYONDAN KARANFİLLİ DUA
TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri 15 Temmuz gecesi bombalanan ve 6’sı kadın komiser olmak üzere 51 şehidin verildiği Emniyet Özel Harekât Daire Başkanlığı yerleşkesini dün ziyaret etti. Komisyon üyeleri şehitler anıtına karanfil bıraktı ve dua etti. Özel harekât görevlileri üyelere bombalanan yerleri gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!