Kandil’de 44 hedef vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kandil’de 44 hedef vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 21:39

TÜRK Hava Kuvvetleri’nin önceki gece Kuzey Irak’ta Kandil Dağı’nda PKK’ya yönelik düzenlediği hava operasyonunun ayrıntıları belli oldu.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, insansız hava araçları, havadan ihbar kontrol uçakları ve yerel istihbarat kaynaklarından gelen bilgilerden, geçen temmuz ayından bu yana Türk savaş uçaklarının hedefi olan Kandil’de, PKK’nın yeniden yapılanma hareketine geçtiği anlaşıldı. Bunun üzerine Kandil’e yeni bir operasyon kararlaştırıldı. Önceki gece havadan ihbar kontrol uçağı, bir tanker uçağı ve insansız hava araçlarının desteklediği, Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan çok sayıda F-4E 2020 ve F-16’lar Kandil bölgesinde terör örgütüne ait tespit edilen sığınak ve barınaklardan oluşan 44 hedefi akıllı ve nüfuz eden bombalarla vurdu. Savaş uçakları operasyon boyunca ihtiyaç duydukları yakıtı tanker uçağından temin etti.

10 TERÖRİST TESLİM

Haberin Devamı

Bu arada Genelkurmay’ın internet sitesindeki açıklamaya göre, bölücü terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 10 terörist, dün Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!