Güncelleme Tarihi:
Kandil simidi tarifi, kandil günleri öncesinde en çok araştırılan konularından biri olmaya devam ediyor. Evdeki malzemelerle pratik bir şekilde yapılan kandil simidinin mahlepli ve mahlepsiz tariflerini derledik. Sizler de yapım aşamalarını doğru bir şekilde kandil simidi yapabilir, misafirlerinize sunabilirsiniz.
Kandil günlerinin vazgeçilmezi kandil simidi evdeki malzemelerle de kolayca yapılabiliyor. Kandil günlerinde neredeyse her köşe başında bulabileceğiniz kandil simidinin tarifini öğrenerek dilediğiniz zaman diliminde tüketebilirsiniz. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte mahlepli- mahlepsiz seçenekleriyle tarifi!Regaip, Miraç, Berat, Mevlid kandilinin tarihleri ve ifade ettikleri değişse de kandil simidi geleneği değişmiyor. Kandil günlerinin hissettirdiği güzel duyguları misafirleri ve komşularıyla paylaşmak isteyen inananlar, kandil simidi ikramında bulunuyor. Sizler de kandil simidinin yapım aşamalarını öğrenerek sevdiklerinize hediye olarak götürebilir, misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte evde kandil simidi tarifi!
KANDİLİ SİMİTİ KAÇ KALORİ?
Kandil simidi, yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek bir besindir. 1 porsiyon kandil simidinde 2 adet simit bulunur. Yağ ve karbonhidrat açısından zengin olan kandil simidinin kalorisi simidin susamlı ve susamsız olmasına bağlı olarak değişmektedir
Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi
• 1 yumurta sarısı
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
• 1. 5 çorba kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 125 gram margarin
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 3 su bardağı un
Üzeri için;
• 1 yumurta beyazı
• Susam
• Çörek otu
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
• 4.5 su bardağı un
• 125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
• Yumurta
• Susam
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelim ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalım. Elimizle hamura simit şekli verelim ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.